Este vorba despre un experiment mondial care ne indeamna pe toti la dieta in ceea ce priveste cumparaturile. Asta "da" provocare mai ales pentru femeile innebunite de cumparaturi!

New York Times Fashion & Style scrie despre experimentul de “shopping diet”, pe care l-a facut Stella Brennan, o tipa de 31 de ani din Kenosha, Wisconsin-SUA. Stella si-a ales un blazer negru si pantaloni H&M, doua tricouri mai lungi, unul negru si unul roz; o pereche de blugi Old Navy si un tricou vechi roz. Fiind o mama a doi copii cu activitati de toate felurile, inclusiv un job solicitant, ea a trebuit sa isi aleaga aceste haine in functie de anumite “cerinte”. Trebuiau alese haine "rezistente la copii, animale, hrana, la deterirorare rapida in general". “Mi-am ales aceste haine pentru a arata profesional si pentru ca in acelasi timp, ele sa poata fi adaptate si pe terenul de joaca al copiilor”.

Stiti care a fost rezultatul experimentului facut de Stella? Ea si-a dat seama ca de fapt nici nu are nevoie de atat de multe haine si ca cei din jur, nici macar sotul ei, nu observasera ca ea poarta cam aceleasi obiecte vestimentare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Un alt personaj despre care pomeneste New York Times si care a facut un experiment similar "lasandu-se" de cumparaturi pentru a purta si combina haine mai vechi, spune: “Cumparam enorm de mult, intr-un mod strigator la cer”, spune Sally Bjornsen. “Si am ajuns sa ma ingrozesc de aceasta treaba. Eram obosita si scarbita de consumism”.

“Chiar daca numarul lor nu este prea mare, acesti negativisti in materie de fashion (self-deniers of fashion) sunt reprezentativi, pentru ca ei pun la indoiala obiceiurile de consum”, comenteaza New York Times.

Ok, astfel de experimente sunt un statement clar impotriva consumismului. Ne invata ca avem nevoie de mult mai putin decat cumparam. Si totusi, nu inteleg de ce in comentariul lor, cei de la New York Times se leaga si de ideea de “fashion”. Cum am spus si mai sus, cred ca cele doua notiuni nu prea au mare lucru in comun si ca se ating doar… tangential. Ca sa fii pasionat de moda, nu trebuie neaparat sa fii pasionat de cumparaturi, trebuie mai ales sa fii pasionat de creativitate, de a face o impresie buna - cam ce spunea si George Pistereanu, pe marginea subiectului. Iar provocarea de a purta sase obiete vestimentare o luna intreaga, poate fi inteleasa si asa. Poate ca nici nu ne dam seama, dar uneori chiar facem acest lucru, revenind mereu, in diverse combinatii, la hainele cu care ne simtim cel mai bine, desi am avea o multitudine de alte variante vestimentare in sifonier.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri