Saptamana trecuta, Belgia a devenit prima tara din Europa care a interzis purtarea valului islamic in spatiile publice. Stirea a facut inconjurul lumii si a dat nastere unor aprige discutii pe seama drepturilor omului si a libertatilor religioase.

Totusi, ce femeie si-ar dori sa se intemniteze practic, de vie? In ceea ce priveste burka, respingerea pare a fi mult mai vehementa chiar si intre islamici. Chiar si politicienii musulmani resping burka, arata blogul Patrupedbun.net.

De exemplu, Fadela Amara, Ministrul Francez Pentru Regenerare Urbana, musulmanca de origine algeriana, sustine ca interzicerea totala a burqai va ajuta la incetinirea raspandirii “cancerului” reprezentat de islamul radical. Fadela Amara a mai spus ca burqa reprezinta “asuprirea femeilor, inrobirea, umilirea lor”.

“Marea majoritate a musulmanilor sunt impotriva burka. Este evident de ce. Cei care au luptat pentru drepturile femeilor la ei acasa – ma gandesc in special la Algeria – stim ce reprezinta aceasta si ce proiect politc obscurantist se ascunde in spatele ei, confiscarea majoritatii libertatilor femeilor.”

In Danemarca, Naser Khader, un musulman din Siria, membru al grupului Musulmanii Moderni si purtator de cuvint al Partidului Conservator Danez, spune: “Nu vrem sa vedem burka in Danemarca. Burka moderna a fost creta de talibani cand au ajuns la putere” si “este un simbol al talibanilor”.

Un articol de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri