26 Ianuarie 2023 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Aflati totul despre lentilele de contact colorate din articolul de mai jos!

Culoarea ochilor este direct responsabila de asigurarea zambetului fetei, de mentinerea expresivitatii pozitive a ochilor, dar si a fetei in ansamblul sau. Frecvent, iei parte la evenimente importante care iti completeaza intr-o maniera placuta timpul tau liber. Care ar fi aceasta?

Pur si simplu, este vorba despre zile aniversare, zile onomastice, petreceri de Craciun, de Revelion, de Halloween, de Valentine Day sau chiar in acele momente magice dedicate botezului copilului unei persoane dragi sau o nunta.

Articolul de fata isi propune sa sa evidentieze acele mijloace moderne, practice si la indemana oricui de schimbare rapida a look-ului, si aume, lentilele de contact colorate.

Ce sunt lentilele de contact colorate

Vrei sa ai o experienta placuta si sa fii remarcata de toti apropiatii tai? Vrei sa ai ochi de pisica sau sa te costumezi in personajul tau preferat? Maro, albastre sau verzi lentilele colorate iti fac ziua mai frumoasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Lentilele de contact colorate nu doar că îți pot schimba sau chiar accentua cromatica irisului, dar pot servi și ca instrument de îmbunătățire a vederii, datorită posibilității de a adăuga dioptrii pentru corectarea anumitor afecțiuni oftalmologice - miopie, hipermetropie sau chiar astigmatism.

Noi te ajutam cu informatii despre care sunt cele mai bune lentile colorate si ce tipuri sunt disponibile pe piata, cum sa le alegi in functie de rezultatul dorit, cum sa le porti in siguranta si sa iti fie confortabile.

Utilizatorii de lentile colorate verzi estetice apelează la acestea, așa cum poti intui, in primul rand pentru schimbarea culorii naturale a irisului. Efectul lor este unul imediat, putand sesiza diferenta de culoare imediat ce sunt aplicate pe ochi. Lentilele colorate pot fie sa schimbe complet culoarea ochilor, fie sa accentueze culoarea ta naturala, fie sa ofere un efect de profunzime.

Cu toate acestea, este important de retinut faptul ca lentilele de contact, colorate sau nu, sunt un produs medical, indiferent ca le alegi pentru corectarea defectelor de vedere sau doar pentru un look nou. Din acest motiv, trebuie sa-ti cunosti propriile masuratori (sau parametri) ale ochilor inainte de a achizitiona lentile de contact.

Tipuri de lentile de contact colorate

Lentilele colorate se impart in mai multe tipuri in functie de intensitatea culorii si de cat de mult din culoarea naturala a ochilor sa se vada in timpul purtarii, de efectul dorit (conturare, profunzime etc.), numarul de purtari permise, cu sau fara dioptrii, in functie de nevoile purtatorului. Astfel, poti alege dintr-o multitudine de modele si culori, unele mai naturale, altele perfecte pentru costumatii la ocazii speciale (cum ar fi Halloween). Daca iti doresti un look profund, putin rece, dar atragator, poti opta pentru o pereche de lentile colorate turcoaz si safir, care sa acopere culoarea ochilor tai, insa care pastreaza un aspect natural. In schimb, pentru un plus de mister in privire, tipurile de lentile de contact albastre sunt o alegere inspirata, mai ales daca nuanta tenului tau si culoarea parului completeaza cromatic acest efect.

Clasificare lentile colorate

Pe Optilen gasesti lentile colorate intr-o gama variata, completata de:

  • Lentilele de contact colorate cu dioptrii
  • Lentile colorate estetice (fara dioptrii)
  • Lentile colorate opace, pentru un look total diferit
  • Lentile colorate cu efect natural
  • Lentile colorate pentru ocazii speciale
  • Lentile de contact colorate cu purtare zilnica
  • Lentile colorate de unica folosinta

Cel mai important lucru ramane ca inainte de alegerea lentilelor, mai ales daca nu ai mai purtat pana acum si ai nevoie de lentile de contact cu dioptrii, sa consulti medicul oftalmolog pentru a-ti face masuratorile si a-ti recomanda cea mai buna optiune pentru nevoile si preferintele tale.

Sursa foto: Photo by Egor Vikhrev on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri