21 Septembrie 2022 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Pe măsură ce temperaturile încep să scadă, prioritățile noastre în ceea ce privește îngrijirea părului se modifică radical. Asemenea tenului, fibra capilară își schimbă nevoile în sezonul rece, ceea ce înseamnă că rutina de îngrijire trebuie îmbogățită cu produse hrănitoare și reparatoare.

Dacă în timpul verii, expunerea la razele generoase ale soarelui au ca rezultat uscarea excesivă a firelor de păr, în timp ce culoarea își pierde din intensitate, anotimpul rece nu produce transformări radicale. Din contră, factorii externi continuă acest ciclu distructiv.

Toamna obișnuim să facem tranziția pieselor vestimentare: bluzele cu mânecă lungă iau locul tricourilor, șepcile sunt înlocuite de pălării din fetru, iar o eșarfă mai groasă va ține de cald în lunile ce vor urma. Ei bine, în acest context, părul are cel mai mult de suferit, întrucât se va atinge constant de gulerul unei jachete, scalpul va transpira sub noua beretă, ceea ce duce la degradarea firelor și la apariția mătreții.

Grija pentru podoaba capilară ne îndeamnă să alegem o varietate de produse cosmetice, în speranța că situația se va ameliora peste noapte. Din păcate, nu există o formulă magică, benefică pentru toate tipurile de păr, întrucât fiecare persoană se distinge prin caracteristici unice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Așadar, dacă ești în căutarea unor idei inedite, care să redea strălucirea și sănătatea fibrei capilare, chiar și în sezonul friguros, ține cont de următoarele propuneri.

Descoperă efectele uleiului de păr

Recomandat pentru toate tipurile de păr, uleiul îndeplinește simultan mai multe roluri. În primul rând, un produs pe bază de ulei de argan, ulei de camelia și extract de ceai imperial hidratează intens firele degradate, prin acțiunea ingredientelor ce repară vârfurile despicate.

Mai mult, conferă textură fibrei capilare, ceea ce înseamnă că persoanele cu un fir mai subțire se vor bucura de efectele unui astfel de produs. Se aplică într-o cantitate redusă, de la mijlocul urechii în direcția vârfurilor, evitând scalpul cu desăvârșire.

Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Folosește aparate de styling inteligente

Contrar ideilor populare, părul se poate stiliza în siguranță, prin folosirea aparatelor speciale de ondulare, creponare sau îndreptare. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, a oferit industriei de beauty noi gadgeturi smart, de care podoaba capilară se poate bucura în orice moment, indiferent de ocazie.

Astfel, poți păstra hidratarea naturală a firelor chiar și atunci când folosești o placa de par cu aburi, dacă iei în considerare aspectele tehnice ale aparatului. Spre exemplu, plăcile din titan mobile reglează presiunea aplicată, astfel încât fibra capilară nu se va deteriora după câteva utilizări succesive.

Totodată, o placă ce este capabilă să adapteze temperatura utilizată în timpul coafării, în acord cu nevoile tipului de păr, păstrează hidratarea la un nivel crescut. Pentru cele mai bune rezultate, folosește gadgetul doar pe suprafața uscată a firelor, după aplicarea unui ser cu protecție termică.

Vei avea șansa să iubești din nou! Iar de această dată va fi diferit VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș

Răsfață părul cu o mască de păr

Dacă pe parcursul săptămânii nu poți petrece timp de calitate în compania părului tău, transformă o seară de weekend într-un ritual de îngrijire. După curățarea amănunțită a firelor și a scalpului, aplică o cantitate generoasă de produs, exclusiv pe lungimea părului.

În acest punct, poți lăsa masca să acționeze câteva ore sau câteva minute, în funcție de indicațiile înscrise de producător pe ambalaj. Poți intensifica efectul acesteia, dacă elimini surplusul de apă de pe suprafața părului, folosind un prosop, și-l învelești într-o cască specială.

Din dragoste pentru părul tău, găsește cele mai bune variante, corespunzătoare nevoilor sale, și respectă întocmai rutina de îngrijire. Pe termen lung, vei observa rezultatele.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Ghid pentru alegerea mobilierului interior Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri