Masa de Craciun, ca si bradul, trebuie sa denote ambianta sa, sa emane ospitalitate fata de invitati si sa impuna o anumita eleganta. Tocmai de aceea trebuie sa apelati la inventivitate, originalitate si bunul gust, pentru a face o impresie buna celor dragi.

Intrucat Craciunul bate la usa, trebuie sa il intampinam cum se cuvine si sa il tratam ca atare, asadar va trebui sa avem grija sa transformam intreaga locuinta, astfel incat sa denote spiritul Craciunului. Va trebui nu numai sa surprindem acea atmosfera specifica si sa armonizam locuinta cu spiritul acestuia, ci sa avem in vedere si ziua si masa de Craciun.

Fiind o sarbatoare care celebreaza Nasterea Domnului, si masa de Craciun , ca si bradul, trebuie sa denote ambianta sa, sa emane ospitalitate fata de invitati si sa impuna o anumita eleganta. Tocmai de aceea trebuie sa apelati la inventivitate, originalitate si bunul gust, pentru a face o impresie buna celor dragi.

Masa va trebui sa arate impecabil si impunatoare. Aceasta va surprinde doar printr-un decor deosebit. Primul aspect de care trebuie sa tineti cont este cel legat de cromatica. De preferat este ca masa sa fie amenajata in acelasi ton cu restul casei si, ca si paleta cromatica, sa nu aveti mai mult de trei culori. Puteti, asadar, sa imbracati scaunele cu huse uni, pe care le puteti decora cu funde de o alta culoare, servetul si farfuriile vor fi in aceleasi tonuri cu cele ale scaunelor, iar fata de masa poate intruni celelalte culori sau poate fi intr-o culoare contrastanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Puteti opta pentru combinatii precum auriu si argintiu, rosu, verde si auriu, rosu si auriu sau rosu si argintiu, albastru cu alb sau argintiu ori grena cu verde inchis si alb stralucitor. Pe fiecare farfurie, asezati cate un mic cadou, constand in aranjamente de bomboane, cuisoare si conuri de brad sau figurine decorative, pentru a aminti de Craciun, pe care le asezati in interiorul unei bucati rosii de organza ori voal, legata cu o fundita. In functie de modelul fetei de masa, se vor alege si culorile servetelelor.

Astfel, daca fata de masa este inflorata, servetele vor fi simple, insa, daca fata de masa este simpla, intr-o singura culoare, va puteti juca cu servetelele, alegand unele cu un model vesel. In ceea ce priveste vesela, puteti alege farfurii si platouri patrate, suprapuse, acest motiv fiind in tendinte, alaturandu-le tacamuri care respecta aceeasi linie dreapta, patratoasa. Asezati mici cosuri de paine in dreptul fiecaruia, pentru un surplus de eleganta, si decorati-le cu ajutorul unor fundite, care sa respecte paleta cromatica abordata.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri