12 August 2019 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Cât de des faci ceva pentru tine cu convingerea că meriți? Sperăm că răspunsul este „în fiecare zi” sau măcar „suficient de des”.

Dacă citești acest articol în timpul vacanței, te credem și ne bucurăm pentru tine. Dacă ești prinsă în nebunia cotidiană, poate ar fi cazul să iei o pauză și să te gândești la tine, pentru că binele pe care îl faci pentru tine se răsfrânge asupra tuturor. Avem argumente:

În primul rând, începe cu ceea ce te reprezintă: corpul tău. Ești găzduită de acest trup, a cărui frumusețe și bunăstare depind de tine. Oferă-i tot ce are nevoie, cu drag și moderație: apă, mâncare, mișcare, plimbări în aer liber, odihnă și un pic de răsfăț: un masaj, o nouă tunsoare, o experiență care să te scoată din rutină sau un cadou - ceva care să te bucure.

Răsfățul binemeritat și beneficiile lui

Amintește-ți senzația pe care ai avut-o când ai oferit cuiva un cadou. Nu contează ocazia, nici persoana, nici în ce a constat cadoul, ci senzația simțită când l-ai pregătit și când a fost primit. Amintește-ți cum te-ai simțit când cineva ți-a dăruit ceva, palpabil sau un moment emoționant. Cum a fost, foarte bine sau minunat?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza creează o rețetă inedită de coffeetail pentru sezonul cald Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea

Cercetătorii au făcut studii în această privință, iar rezultatele sunt elocvente: când oferim sau primim ceva, la nivelul creierului se produc aceleași legături neuronale ca atunci când simțim plăcere fizică. Poate pentru că, așa cum zicea Buddha „generozitatea ne face fericiți înainte, în timp ce și după ce dăruim”. Să fii generoasă cu tine îți aduce avantaj dublu: oferi și primești!

Cum și când să îți faci un cadou

Cadourile pentru tine însăți pot fi de orice fel, de la momente frumoase, la ceva material - un accesoriu sau lucruri pe care ti le doresti de mult.

Când te simți stresată de ceva sau presată de timp, ridică-ți capul, îndreaptă spatele, inspiră adânc și uită-te pe fereastră pentru cel puțin un minut. Încearcă și acum, ca să îți dai seama cât de mult te poate ajuta acest moment de deconectare de la lumea exterioară. Practic, îți eliberezi mintea din cursa contratimp și îi oferi un refugiu interior.

De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Întreabă-te „ce îmi pot oferi acum?”. Fără prea mult efort, ai opțiuni la îndemână: timp pentru lectură, un ritual de frumusețe, ceva delicios, stretching sau chiar un pui de somn. Poate ceva mai activ, cum ar fi o plimbare, o oră la sală ori planuri pentru o vacanță. Sau poate îți face plăcere să faci ordine - nimic neobișnuit în asta. Actul în sine exprimă nevoia de a petrece timp singură, făcând ordine în gânduri, cât mâinile fac curat. Când mintea este lăsată să zburde liberă de preocupări impuse, găsește în mod miraculos soluții la probleme, revelații și resurse să te facă să te simți relaxată. Cu beneficiul adăugat de a avea un spațiu ca nou, oriunde s-a petrecut acțiunea.

De ce avem nevoie de cadouri

Orice lucru material îți dorești vine dintr-o nevoie interioară, deci nu e de condamnat. Înainte să cheltui folosind această scuză, încearcă să faci o scurtă evaluare a lucrului respectiv. Pune-ți trei întrebări: dacă îți este de folos, ce îți place la el și dacă îți va plăcea peste un an. Sunt lucruri frumoase, care nu se demodează și care îți pot completa recuzita (fiind utile, chiar indispensabile, după părerea multora) și devenind o amprentă personală. Printre aceste lucruri se numără: ceasul, parfumul, stiloul, portofelul, o bijuterie pe care să o porți tot timpul.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Dar poate fi și ceva ce nu faci, pentru care îți vei mulțumi în viitor: să nu bei încă un pahar, să nu fii dură cu cineva sau cu tine însăți, să nu te superi dacă iubitul te ignoră sau îți cere să nu îl deranjezi, să nu te culci prea târziu, să nu iei lucrurile prea personal și să nu îți pierzi buna dispoziție.

Cum să devii cea mai importantă persoană din viața ta

Ai multe ocazii și variante pentru a te trata așa cum ai vrea să fii tratată de ceilalți. Nu doar pentru că meriți (fără doar și poate), ci și pentru că îi ajuți pe cei din jur să fie mai umani. E simplu: cu cât te simți mai mulțumită, cu atât mai răbdătoare, amabilă și altruistă ești în interacțiunile tale. Fiecare persoană cu care vei vorbi poate fi inspirată de energia ta pozitivă, de blândețea ta, de felul în te-ai purtat sau ai vorbit.

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

„Viața bună este o viață fericită. Nu în sensul că dacă ești bun, vei avea o viață fericită, ci în sensul că dacă ești fericit, vei fi bun.” (Bertrand Russell)

Sursa foto: Photo by Nadine Wuchenauer from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri