3 Aprilie 2019 publicat în Lifestyle 664 share-uri

Pielea se schimbă pe măsură ce înaintăm în vârstă și de multe ori avem stări de anxietate trezite de primele semne ale trecerii timpului, pe care le observăm în oglindă.

Trebuie însă să privim transformarea ca pe un proces natural, îmbrățișându-l și învățând despre nevoile pe care pielea noastră le are în noile etape de viață pe care le parcurgem.
Suntem acele femei mature și curajoase care am înfruntat o mulțime de provocări, am fost mereu creative și am pus energie în tot. Ne-am dedicat familiei dar și proiectelor noastre.

Am știut și să ne bucurăm de experiențe incitante alături de prieteni, iar în plan personal suntem mereu în căutare de noi și noi idei. Iar amintirile noastre nu au rămas doar în sertărașele din suflet și creier, ele sunt stocate peste tot în corpul nostru. Acum avem noi drumuri de parcurs și noi obiective de atins. Ar trebui să celebrăm maturizarea din toată inima!

Ce trebuie să știi în legătură cu transformarea pielii tale?

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de colagen din piele scade în mod natural, afectând fermitatea și aspectul general al tenului. De asemenea, se reduce volumul de acid hialuronic, responsabil cu reținerea apei la nivelul dermei. Conținutul scăzut de acid hialuronic determină apariția ridurilor nu doar pe față, ci și pe gât și piept. Cu timpul, este absolut firesc ca elasticitatea pielii să scadă și aceasta să își piardă proprietățile naturale de regenerare.

Citește și: Proteina tinereții. 10 curiozități interesante despre colagen

Pe lângă procesul natural de îmbătrânire, pielea este supusă factorilor externi și este afectată indiferent de vârsta pe care o avem, de aerul rece sau uscat, de stres și razele de soare, de stilul de viață și alimentație pe care îl avem. Cu timpul, semnele trecerii timpului încep să se facă remarcate și devenim tot mai conștiente de grija specifică pe care trebuie să o oferim pielii.

Atunci când ne gândim la grija față de tenul nostru, trebuie să avem în vedere trei mari factori: o dietă echilibrată, oxigenarea și odihna.

Acestea sunt cele 7 legi esențiale ale îngrijirii tenului matur:

1.    Este important să te hrănești sănătos, să consumi fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale atât de benefice celulelor pielii și întregului organism.

2.    Protejează-te de razele de soare folosind produse cu factor de protecție. Ani și ani de expunere la soare cauzează apariția ridurilor, petelor și altor probleme. De aceea specialiștii recomandă să folosim produse cu SPF în timpul zilei.

3.    Ajută-ți pielea să respire, oxigenează-te! În acest sens, sportul și plimbările în aer liber sunt foarte benefice întregului organism și pielii noastre, pentru că activează circulația sângelui și oxigenarea țesuturilor.

4.    Odihnește-te! Somnul de frumusețe nu este doar un mit, importanța somnului este cât se poate de reală și demonstrată științific. Lipsa somnului se traduce în stres foarte mare pentru organism, iar stresul cronic afectează producția de colagen din piele. Avem nevoie de 8 ore pe zi pentru ca pielea noastră să își recapete puterea naturală de regenerare.

5.    După vârsta de 40 de ani, Vitaminele B6, A, C și E sunt considerate a fi cele mai benefice ingrediente pentru tenul matur. Consumă alimente cu un conținut bogat de vitamine benefice și menține-ți astfel, un ten tânăr.

6.    Pentru sănătatea pielii noastre, hidratarea este foarte importantă. De aceea este recomandat să consumi apă și fructe suculente. Apa este esențială pentru a menține un nivel de hidratare optim pentru celulele pielii. Hidratarea protejează țesuturile și conferă elasticitate pielii.

7.    Folosește mereu produse de îngrijire special create în laboratoare pentru îngrijirea specifică a tenului matur. Inspirată de noua generație de proceduri estetice, nouă gamă de îngrijire antirid Vichy LiftActiv aduce trei produse inovative, destinate îngrijirii avansate antirid: Crema de zi LiftActiv Collagen Specialist, Masca de față cu acid hialorunic 1% și Plasturii antirid pentru zona ochilor.

Crema de zi LiftActiv Collagen Specialist corectează semnele îmbătrânirii tenului, datorită ingredientelor cheie: biopeptide și vitamina C. Crema stimulează producerea de colagen și acționează împotriva semnelor îmbătrânirii prin umplerea ridurilor, îmbunătățirea elasticității și redarea luminozității pielii. Iti mai recomandam si Masca de fata cu acid hialorunic 1%, care are un effect de reimprospatare a tenului prin actiunea acidului hialorunic și a extractului de drojdie de agave. Pentru zona ochilor, foloseste Palsturii cu Acid Hialuronic pur, pentru o transformare peste noapte. Cum? 160 de micro-conuri de Acid Hialuronic solidificat, de origine naturală, pătrund adânc în piele pe timpul nopții, pentru o difuzie optimă în zona perioculară.

Cele 7 legi ale îngrijirii tenului matur ne învață că procesul de transformare al pielii este un moment natural și totodată important în viața fiecărei femei. Iar această nouă etapă nu ar trebui să ne sperie, căci ea ne învață  de fapt, cum să avem grijă de noi înșine mai bine. O piele mătură are nevoie de atenție, grijă și iubire, iar acest sentiment de afecțiune se va răsfrânge asupra fiecărei părticele din noi. Iubește-ți pielea, iubește femeia mătură care ai devenit!

Îți recomandăm și: Importanța unei rutine zilnice pentru prevenirea apariției semnelor de îmbătrânire

Combaterea și ameliorarea primelor semne de îmbătrânire


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri