27 Februarie 2019 publicat în Lifestyle 23 share-uri

Ce trebuie să ştii atunci când urmează să călătoreşti cu autocarul:

Vacanța este întotdeauna un mare prilej de bucurie. Deși îți dorești să planifici totul până în cele mai mici detalii, sunt lucruri pe care le omiți, din cauza entuziasmului de a evada cât mai repede. Dacă alegi să călătorești cu autocarul, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare, pentru a profita de un drum relaxant și de o vacanță pe cinste. Nu știi ce să îți pui în bagaj? Suntem aici pentru tine! Află, din lista de mai jos, câteva sfaturi utile pentru călătoria cu autocarul, una dintre cele mai populare variante existente pe piață.

Ce trebuie să ştii atunci când urmează să călătoreşti cu autocarul

Dacă ai ales să călătoreşti cu autocarul, în detrimentul avionului sau maşinii personale, felicitări! Sunt o mulţime de oferte avantajoase la închiriere autocare, de care te poţi bucura atât tu, cât şi cei care te însoţesc. Chiar dacă un drum lung poate fi obositor, mersul cu autocarul va fi mereu confortabil şi de ce nu, amuzant. Cunoşti oameni noi, socializezi şi admiri cele mai frumoase peisaje. Cu toate acestea, pentru ca vacanţa ta să nu fie stresantă, avem câteva sfaturi pentru tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

- Asigură-te că ajungi la timp la punctul de plecare. Atunci când alegi să circuli cu autocarul, trebuie să respecţi ora de plecare a acestuia. Indicat ar fi să ajungi mai devreme, pentru a vedea care îţi este locul destinat sau pentru a-ţi depozita bagajele în siguranţă. La fel ca în cazul avionului, bagajul pe care ţi l-ai pregătit pentru autocar trebuie să aibă un semn distinctiv, pentru a-l recupera cu uşurinţă în momentul în care ajungi la destinaţie. Dacă te gândeşti încă de pe acum că drumul va fi solicitant, nu te teme. În funcţie de numărul de ore pe care le ai de parcurs, se fac pauze dese, utile atât pentru călători, cât şi pentru şoferi.

- Fereşte-te de alimentele nesănătoase şi de băuturile acidulate! Chiar dacă vei avea ceva de aşteptat până puteţi face un popas, nu mânca, înainte de călătorie sau în timpul acesteia, mâncare plină de grăsimi sau cafea şi sucuri acidulate. Acestea îţi vor crea un disconfort încă din primele clipe, iar ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este o problemă cu stomacul. Ia o gustare rapidă, dar sănătoasă. Legumele şi fructele, batoanele din cereale sau un sandwich sunt soluţii la îndemâna oricui.

- Îmbracă-te comod! Deşi pleci în vacanţă şi vrei să arăţi bine, drumul cu autocarul poate fi incomod, dacă stai timp îndelungat, în aceeaşi poziţie. De aceea, evită rochiile mulate sau costumul şi cămaşa, în cazul bărbaţilor. Adoptă o ţinută lejeră, cu haine mai largi.

- Ţine banii şi documentele personale la loc sigur. Deşi călătoria cu autocarul este sigură, niciodată nu poţi fi prea precaut. Actele sau banii trebuie să fie tot timpul ţinute cât mai aproape de tine. Pentru că în timpul unui popas, autocarul va opri şi în locuri mai aglomerate, te poţi întâlni şi cu musafiri nepoftiţi, care abia aşteaptă ca turiştii să coboare din autocare.

- Nu te îndepărta de grup! Cu siguranţă sunt de evitat situaţiile neplăcute, în care să nu îţi mai găseşti grupul în timpul unui popas. De accea, stai cât mai aproape de cei care te însoţesc şi respectă intervalul menţionat de şofer, pentru pauză.

Ce îţi pui în bagaj când călătoreşti cu autocarul

Pentru a te bucura de o vacanţă fără griji, bagajul tău trebuie să fie complet. Iată ce poţi să iei cu tine atunci când pleci la drum, cu autocarul:

- Haine confortabile, potrivite anotimpului în care te afli. Nu trebuie să îţi fie nici prea frig, dar nici prea cald, aşa că alege obiectele vestimentare potrivite unei astfel de călătorii: hanoracul cu glugă este indispensabil, indiferent de sezon.

- Gustări care îţi vor oferi energie. Batoanele cu cereale sau mixurile de fructe sunt ideale pentru un drum lung. Nu uita nici de sticla cu apă!

- Medicamente, în caz de nevoie. Dacă suferi de o anumită afecţiune sau pur şi simplu ai rău de maşină, pune în bagajul de călătorie câteva medicamente care te vor ajuta să te bucuri de vacanţa pe care ai plănuit-o, îndepărtând stările de rău.

- O perniţă comodă. Pentru a te deplasa în condiţii confortabile, o pernă cu un suport pentru gât va face minuni. Nu uita să o incluzi în bagajul tău de călătorie, indiferent de distanţa pe care o ai de parcurs.

Călătoria cu autocarul este sigură şi confortabilă şi va fi o experienţă de neuitat, pe care nu trebuie să o ratezi. Împachetează cele mai utile lucruri, îmbrăca-te comod şi porneşte la drum!

Featured foto by VGstockstudio via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri