Nativii amerindieni credeau că visele sunt o extensie a realității, o oportunitate de a călători pe alte tărâmuri și de a comunica cu strămoșii și spiritele călăuzitoare.

Ce este Lumea viselor la nativii americani?

4. Ceea ce se întâmplă în lumea viselor are consecințe și în plan fizic

Potrivit acestora, este necesar să învățăm din vise pentru a unifica experiența vieții în planul spiritual și cel fizic.

6. Cu toții avem spirite călăuzitoare pe care le putem contacta prin intermediul viselor

În timpul somnului, sufletele călătoresc pentru a-și înâlni călăuzitorii spirituali și pentru a le asculta povețele. Multe dintre revelațiile pe care le avem vin în timpul somnului lucid.

Așa încât, în cultura amerindienilor, lucrul cu visele era o practică venerată. Oamenii sunt încurajați să își amintească visele și să caute ajutor de la șamani pentru a-i ajuta să le interpreteze și să progreseze în călătoria lor spirituală.

amerinidieni, vise

Foto: Shutterstock/ Jozef Klopacka

7. Visele ne pot da indicii cu privire la vindecarea emoțională

Potrivit culturilor șamanice, sufletul nostru poate părăsi corpul în timpul  perioadelor de stres și traumă. Acest proces mai este denumit și pierderea sufletului. Din perspectiva amerindienilor, pierderea sufletului este o cauza comună a bolii.

Așa încât, șamanii sau vracii lucrau cu persoanele afectate intrând într-o stare de transă, pentru a căuta sufletul pierdut.  Prin reintegrarea sufletului, persoana își recapăta vitalitatea și exuberanța și în felul acesta se produce vindecarea sa.

Un articol via Gostica.com


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Călătorii astrale, șamani și ghizi spirituali: Cele 7 credințe ale nativilor Amerindieni despre vise.