Ce este iubirea de Sine și de ce este atât de important să ne iubim pe noi înșine/ însene?

“Persoana alături de care vei fi cel mai mult în viața asta ești tu însuți. Fiindcă chiar și atunci când ești cu alții, tot ești tu cu tine! Când te trezești dimineața, ești tu cu tine. Când stai noaptea în pat, ești tu cu tine. Când mergi pe stradă în lumina soarelui, ești tu cu tine. Cu ce fel de persoană vrei să mergi alături pe stradă? Ce fel de persoană vrei să vezi la sfârșitul zilei înainte de a adormi? Fiindcă acea persoană ești tu însuți și este responsabilitatea ta să fii acea persoană cu care vrei să fii. Știu că vreau să îmi petrec viața cu o persoană care să știe să lase lucrurile să plece, care nu este plină de ură, care este capabilă să zâmbească și să fie senină. Astfel că acea persoană trebuie să fiu eu.” (C. JoyBell C.)

“Când redescoperi sau descoperi ceva care îți hrănește sufletul și îți aduce bucurie, ar trebui să îți pese de tine suficient de mult încât să le faci loc în viața ta.” (Jean Shinoda Bolen)

iubire de sine, inima, iubireFoto: Alexa_Space /Shutterstock

“Dacă nu ești bun la a te iubi pe tine, vei întâmpina dificultăți în a iubi pe cineva din moment ce vei avea resentimente față de timpul și energia pe care le oferi altei persoane și pe care nu ți le oferi ție însuți.” (Barbara De Angelis)

“O iubire de sine sănătoasa înseamnă că nu suntem constrânși să ne justificăm nouă sau celorlalți de ce ne luăm vacanța, de ce ne culcam târziu, de ce ne cumpărăm pantofi noi, de ce ne răsfățăm din când în când. Ne simțim confortabil făcând lucruri care adaugă calitate și frumusețe vieții.” (Andrew Matthews)

“Unul dintre cele mai bune ghiduri despre cum să te iubești pe tine însuți este să îți oferi ție însuți dragostea pe care adesea visam să o primim de la ceilalți. Au fost momente când mă simțeam jalnic din cauza corpului meu, mă vedeam prea grasă, prea așa, prea nu știu cum. Și cu toate acestea, îmi imaginam că îmi voi găsi un iubit care mă va iubi așa cum sunt. Este prostește, nu-i așa, să visez că altcineva îmi va oferi acceptarea și confirmarea pe care mi le refuzăm mie însămi.” (Bell Hooks)

“Poate că te-ai criticat pe tine însuți ani la rând și nu a funcționat. Încearcă să te aprobi și vezi ce se întâmplă.” (Louise Hay)

“Amintește-ți întotdeauna că TU ești iubit, că TU porți cu tine dragostea, că TU răspândești dragostea, că Tu radiezi iubire și iubirea se întoarce către tine.” (Karen Hackel)

Foto homepage: Nikki Zalewski /Shutterstock


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Puterea Iubirii de sine: Citate despre Iubirea de Sine care îți vor crește Stima și Încrederea în sine.