17 Septembrie 2018 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Iată care sunt cele mai amuzante jucării care și-au păstrat autenticitatea și au trecut testul timpului, fiind de mare interes și în ziua de azi.

Chiar dacă în prezent ne confruntăm cu o tehnologie extrem de avansată, jucăriile au o vechime de sute de ani, multe dintre ele păstrându-și valoarea chiar și astăzi. Industria jucăriilor pune la dispoziția copiilor jucăriile contemporane, care îi învață cum să se implice într-o muncă de cercetare sau diferite procese de gândire ori imaginație. Iată care sunt cele mai amuzante jucării care și-au păstrat autenticitatea și au trecut testul timpului, fiind de mare interes și în ziua de azi.

Top 5 jocuri din toate timpurile

Cubul rubik.

Probabil, jucăria care aduce cel mai bine aminte de curtea școlii, la începutul anilor ‘80, atunci când peste jumătate dintre copiii populaţiei învârteau câte un cub de acest gen. Cubul puzzle a fost lansat în anul 1977 şi până în anul 1982 s-au vândut peste 300 de milioane de exemplare, doar cele originale, să nu spunem şi de cele perfect imitate, care circulau pe piaţă. Cubul rubik este jucăria care pune la treabă imaginaţia şi inteligenţa emoţională a fiecărui copil, însă şi o gândire practică şi analitică, care îl ajută pe copil să îşi dezvolte funcţiile cognitive esenţiale. Şi acum, mulţi dintre copii încă mai îndrăgesc acest joc, adulţii păstrându-l drept amintirea vremurilor copilăriei. Este cubul colorat care nu îşi pierde din valoare şi nici din intensitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Puzzle-ul.

Pe vremuri, cel mai căutat joc era un puzzle din lemn. Era greu accesibil, însă funcţionalitatea sa era benefică mai multor vârste. Astăzi, puzzel-ul, mai ales cel din lemn este îndrăgit de toţi copii, în special de cei cu vârsta de 1 an+, până la 4 sau 5 ani. Puzzel-ul le dezvoltă copiilor latura artistică, oferindu-le posibilitatea să îşi dezvolte creativitatea şi să înţeleagă cum pot crea singuri un lucru frumos. Acum este disponibil într-o gamă variată de dimensiuni şi forme, ba mai mult, imaginea este complexă, ajutându-i pe cei mici să înveţe mult mai uşor lucrurile care îi înconjoară.

Păpuşile Barbie.

Faimoasa păpuşă Barbie a fost una dintre jucăriile cele mai dorite ale copilăriei fetiţelor. Se găseau greu, ba chiar a fost imposibil de multe ori ca, aici, la noi în ţară, să cumpărăm o păpusă originală Barbie. A fost creată în anul 1959, iar inspiraţia a fost exact fetiţa cuplului creator, pe nume Barbara, care în acel moment adora să se joace cu păpuşile. Soţii Ruth şi Elliot Hanndler au găsit un model în Elveţia, o păpusă de fabricaţie germană, iar după ce au cumpărat licenţa au început să producă  păpuşile Barbie în masă. Barbie a fost şi a rămas una dintre cele mai elegante păpuşi, accesorizată cu o mulţime de ţinute, animale de companie, maşini sau alte obiecte de modă.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Plastilina.

 În momentul în care a fost concepută, plastilina a fost gândită ca un produs pentru curăţarea tapetului, în anul 1955. După asta, a devenit o pastă de modelat care a putut înlocui plastilina unsuroasă şi murdară. Acum, plastilina este disponibilă în mai multe culori, iar produsul a fost complet îmbunătăţit. Este uşor de curăţat şi non-toxică, compoziţia fiind un secret. Până acum s-au vândut mai mult de 300 de milioane de kilograme din acest amestec.

HulaHoop.

Mai exact cercul cu care toţi ne jucam în copilărie şi pe care îl învârteam în jurul taliei. Conceptul acestei jucării există de multă vreme, mai exact la sfârşitul anilor 1950, atunci când au fost fabricate cercurile din plastic de diferite culori. S+au vândut în peste 25 de milioane de bucăţi, doar în primele 6 luni de la invenţie, mai ales în Japonia şi Uniunea Sovietică. La noi, în România, pe vremuri se găseau doar cercuri făcute din lemn şi nu din  palstic, românii ne fiind la fel de inventivi precum americanii.

Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri