7 Septembrie 2018 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Podoaba capilară este cel mai frumos accesoriu al unei femei, deci merită să se bucure de răsfaț.

Podoaba capilară este cel mai frumos accesoriu al unei femei, deci merită să se bucure de răsfaț. Din ritualul de îngrijire a părului nu ar trebui să lipsească nici curățarea obiectelor folosite pentru aranjarea sa, cum ar fi pieptenii sau diversele tipuri de perii de păr. Cu toate că aduni după fiecare folosire firele de păr rămase în perie, este necesară, periodic, o curățare mai intensă, care să elimine bacteriile ce se pot forma.

Folosește unul dintre trucurile de mai jos pentru ca peria ta de păr să fie ca nouă, chiar și după mai multe utilizări!

1. Curăța surplusul de fire de păr rămase pe perie. Mai apoi, adaugă într-un recipient puțină apă calduță și câteva picături de șampon, plus o linguriță de ulei extras din arborele de ceai. Dacă nu ai la îndemânână acest ultim ingredient îl poți înlocui cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Lasă peria la înmuiat timp de oră și  apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți pe care nu o mai folosești curăță rezidurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

2. Pentru curățarea periei de păr mai poți folosi, de asemenea, un amestec format din miraculosul bicarbonat de sodiu și oțet alb. După ce ai lăsăt peria să se înmoaie în apa caldă în care ai adaugat mixul din oțet și bicarbonat poți repeta procedura descrisă la metoda anterioară, utilizând periuța de dinți. Acest truc este foarte bun de aplicat pentru a dezinfecta peria, deoarece bacteriile adunate în perie pot afecta sănătatea scalpului.

3. Dacă vrei doar să scoți firele de păr încălcite pe dinții periei, atunci ai nevoie doar de un creion. Trecând printre peri cu ajutorul acestui instrument de scris, firele prinse și încurcate vor fi eliminate rapid!

4. Ai acasă o perie pentru curățarea chiuvetei? Dacă da, este foarte bine; dacă nu, ar trebui să îți cumperi una, pentru că îți va fi utilă în procesul de curățare a periei tale de păr! Folosind un astfel de instrument, scote firele de păr dintre țepii periei, după ce, în prealabil, ai spălat peria utilizând una dintre primele două metode descrise în acest articol.

A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

5. Periiele rotunde, folosite adesea pentru aranjarea părului, pot fi curățate cu ajutorul unui pieptene. Cum poți face acesta? Curăța peria sub jet puternic de apă caldă, pentru a elimina excesul de impurități. Mai apoi, aplică o cantitate redusă de șampon de păr, care va elimina, ca prin minune, excesul de sebum. Repetă mișcarea de curățare cu ajutorul pieptănului, sub jet de apă caldă.

Cât de des se schimbă peria de păr?

Aceasta este una dintre întrebările al căror răspuns al trebui să te preocupe, dacă îți dorești un păr și un scalp fără probleme. Periile de păr care adună fire de păr și bacterii, particule de sebum și praf sunt un real pericol pentru podoaba ta capilară. Astfel, deși trucurile descrise în acest articol sunt extrem de eficiente, e foarte important să știi când este timpul ca peria ta veche de păr să fie înlocuită.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Stiliștii de top recomandă achiziționarea unei perii noi de păr o dată la 6 luni sau mai des, dacă aceasta dă semne de deteriorare.

Foto hoomepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri