10 Septembrie 2018 publicat în Lifestyle 34 share-uri

Există anumite plante care sunt cunoscute pentru efectele lor relaxante.

Mirosul are capacitatea unica de a-ți evoca amintiri mai eficient decât orice alt simț. Bulbul olfactiv din sistemul limbic (centrul de stocare al emoțiilor și amintirilor) procesează moleculele de miros înaintea cortexului cerebral, aflăm de pe psychologytoday.com. Astfel, vei avea un răspuns emoțional la un miros înainte să îți dai seama ce anume îl produce.

Astfel, poți folosi cu succes mirosul și pentru a obține o stare zen, de relaxare, chiar de meditație. În viața de zi cu zi, cel mai practic este să folosești un parfum cu note care să îți evoce lucruri familiare și de fiecare dată când ești stresată, îți poți mirosi încheietura unde ai aplicat parfum și te vei relaxa destul încât să nu îți mai pese de probleme.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Există anumite plante care sunt cunoscute pentru efectele lor relaxante, uneori pentru că îți amintesc de o plimbare plăcută la munte, de florile preferate sau poate de o ședință de yoga care ți-a plăcut în mod special. Mai jos găsești cele mai populare plante a căror miros este folosit pentru relaxare și câte un exemplu de parfum în care găsești aceste note.

Înainte să alegi un parfum, este bine să știi că fiecare are trei note distincte. Pe elefant.ro poți găsi o varietate mare de parfumuri și în descrierea lor sunt trecute și toate notele pentru ca tu să alegi cel mai relaxant parfum.

  • Notele de vârf sunt mai volatile, deci primele pe care le mirosim la parfum. De multe ori, acestea sunt ușoare și proaspete și intensitatea lor dispare după aproximativ 10-15 minute.
  • Notele de mijloc le vei simți după cele de vârf; acestea sunt esența parfumului și persistă chiar și câteva ore pe piele;
  • Notele de bază sunt mai grele, mai bogate și le vei simți toată ziua pe piele.

1. Tămâie

Tămâia a fost folosită chiar din Egiptul antic pentru a alunga spiritele rele și pentru a aduce ofrande și în cadrul unor ritualuri în care oamenii se rugau la zei. Aceasta este obținută din rășina copacului Boswellia sacra, care se găsește în Africa de Nord-Est. Mirosul emanat este dulceag și asemănător cu cel al pământului umed dintr-o poieniță.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Guess Seductive are un farmec aparte datorită aromelor sale dulci, obținute prin combinația unor note de bază de tămâie, cașmir și vanilie. Notele de vârf, pe care le vei simți prima oară sunt de bergamotă, coacăze negre și pere.

2. Salvie

Salvia uscată albă a fost folosită de diferite triburi pentru a alunga spiritele rele. În China, aceasta era apreciată pentru proprietățile sale medicinale, pentru dureri de stomac, de ficat dar chiar și pentru răceli sau febră tifoidă. Mirosul ei dulceag se apropie puțin de cel de arțar.

Dacă vrei să îi faci un cadou un parfum soțului sau prietenului tău, de a cărui miros să te bucuri și tu, alege Bvlgari AQVA. Notele de bază care te vor face să vrei să îți miroși mereu jumătatea sunt paciuli, cedru de Virgina, note lemnoase, ambră și, mai ales, salvie. Notele de vârf sunt de citrice: petit grain, portocală și mandarină.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Caria dentară – ce este și cum se tratează

3. Paciuli

Paciuli este o plantă care provine din Asia și a cărei frunze au fost folosite pentru a obține esențe cu care se parfumau țesăturile de mătase și cașmir. Aceasta a fost folosită și pentru rolul antiinflamator, antiinfecțios și cicatrizant, în compoziția unor cosmetice pentru îngrijirea tenului: creme, seruri, uleiuri și măști. Frunzele nu au miros decât după ce sunt uscate și fermentează în mod natural. Parfumul lor este puternic, cu note de pământ, lemnoase și de fum.

Chopard Casmir este un parfum oriental, cu o aroma calda și bogată. Notele de bază sunt paciuli, chihlimbar, lemn de santal, mosc și vanilie. Notele de vârf sunt de bergamotă, piersică, portocală, mango și cocos.

4. Lavandă

Lavanda este probabil cel mai cunoscut miros asociat cu relaxarea. Studiile arata ca lavanda îți poate îmbunătăți calitatea somnului, scădea presiunea arteriala și, în general, reduce nivelul de stres. Mai mult, uleiul de lavanda are proprietăți antiinflamatorii ce pot ajuta la vindecarea arsurilor minore sau a pișcăturilor de insecte.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Burberry Brit Rhythm este un parfum cu un miros floral-lemnos. Printre notele de vârf regăsim în principal lavanda, dar și neroli și piper roz. Notele de bază includ vetiver, mosc, note lemnoase.

5. Bergamotă

Bergamota este un fruct citric, un hibrid între lămâi și portocal sălbatic. Uleiul se obține din coaja fructului și este folosit pentru a aroma ceaiul Earl Grey, dar și în compoziția cosmeticelor și a parfumurilor. Folosit în aromaterapie, studiile arată că uleiul de bergamotă poate controla nivelul de cortizol (hormonul responsabil cu stresul) și îmbunătăți starea de spirit.

Nino Cerruti Cerruti 1881 este un parfum floral la suprafață și cu note de bază lemnoase. Notele de vârf, care te vor transporta într-un câmp plin de flori sunt crin, iasomie, bergamotă, mimoza, violetă, iris și trandafir. Notele de bază sunt lemn de santal, ambră, vanilie, mosc și cedru.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Parfumul îți poate oferi instant o stare zen, trebuie doar să alegi unul cu note care să îți placă și să te relaxeze, precum lavanda, salvia sau tămâia. Mai mult, poți face cadou celor dragi un parfum cu note reconfortante, pe care să îl miroși de fiecare dată când îi îmbrățișezi.

Sursă foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri