Șase locuri mai puțin cunoscute din România, dar care merită vizitate!

4. Templul Coral, București

templul coral din bucuresti

Foto: Sinagoga Coral; Credite foto: Ungvari Attila / Shutterstock.com

Există comori ce așteaptă cuminți chiar la doi pași de noi să le trecem pragul, să le acordăm atenție și să le umplem cu admirație. Templul Coral din București, aflat la o aruncătură de băț de Piața Unirii, este construit după Sinagoga Tempelgasse din Viena, făcând notă contrastantă cu griul clădirilor care îl înconjoară.

Cei ce au ajuns aici vorbesc despre decorațiunile minuțioase, vitraliile superbe, simbolurile ce căptușesc interiorul, amabilitatea personalului angajat și asemănarea izbitoare din exterior cu aceea a unui castel uriaș de nisip.

5. Laguna Albastră a Transilvaniei, Aghireșu (la 30 de km de Cluj)

laguna albastra, transilvania

Foto: Laguna albastra langa Cluj-Napoca; by Iulius Agency /Shutterstock

Despre această întindere de apă s-au spus multe, dar credem că „o minune a României” o descrie pe deplin. Nu e tocmai floare la ureche să ajungi aici, dar, pe de altă parte, locul rămâne unul autentic, nealiniat de baruri și magazine (te-ar ajuta să-ți aduci de-acasă toate merindele) și nevăzut de prea mulți ochi. Se mai spune faptul că peisajul aduce cu cel mediteranean, iar rezultatul ploilor ce au dat naștere acestei bucăți de culoare turcoaz într-o veche zonă de exploatare de caolin este unul recent.

6. Ochiul Beiului, Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița

ochiul beiului, parcul national cheile nerei

Foto: Ochiul Beiului, Caras Severin; by Barsan ATTILA /Shutterstock

Legendele spun că apa lacului nu îngheață nici în ruptul capului, iar temperatura se încăpățânează să rămână undeva între 4 și 8 grade Celsius. Fie că sunt mai mult sau mai puțin înrădăcinate în adevăr, reflexiile de albastru din atmosfera locului sunt cum nu se poate mai reale. De îndată ce ajungi aici, ești recompensat cu alte două surprize din natură: Cascada Bigăr și Cascada Beușnița. Acestea, împreună cu Ochiul Beiului, fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

* Informatii oferite de specialistii Momondo


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 6 locuri minunate din România pe care probabil nu le-ai vizitat încă.