20 August 2018 publicat în Lifestyle 166 share-uri

Șase locuri mai puțin cunoscute din România, dar care merită vizitate!

Oricât de mult ai bătut țara în lung și în lat, la munte, la mare, în capitală sau în marile orașe, unde festivalurile artistice, tradițiile sau obiective turistice rămân de referință, există anumite locuri cărora mai puțini români le-au trecut pragul. Cum ziua e lungă pe timp de vară, dar perioada de concediu limitată, weekendul rămâne un prilej pentru străbate pământul local.

Pentru ca pregătirea unei astfel de escapade de o zi sau un weekend să fie mai ușoară, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a selectat șase locuri mai puțin cunoscute din România. Pentru a ajunge acolo, vei descoperi că ai, probabil, nevoie de mașină, tren, bicicletă sau doar de câțiva pași. În orice caz, sunt puține șanse ca în aceste locuri să duci dorul aglomerației urbane sau a celei turistice, des întâlnite în această lună în cele mai populare destinații din țară.

1. Satul Rimetea, județul Alba (la 56 de km de Alba Iulia)

Foto: Muntii Trascau, Piatra Secuiului; by Melinda Nagy /Shutterstock

Aflat la poalele Munților Trascău, înconjurat din toate părțile de întinderi de granit de până la 600 de metri și de un peisaj cum nu se poate mai pitoresc, Rimetea a fost premiat cu titlul „Europa Nostra” din partea Comisiei Europene. Dincolo de natura superbă care îl înconjoară, arhitectura sa a fost atent conservată în nuanțele secolului XIX.

2. Tunelul Iubirii, Obreja, Caraș-Severin

Foto: Iulius Agency /Shutterstock

Un loc apreciat la nivelul european, ai cărui singuri creatori sunt natura și trecerea trenurilor, unde nu există nici marcaje, nici promovare făcut altfel decât în mediul online. Înscris pe lista comorilor ascunse din Europa, a fost descoperit din pur hazard, de un cuplu de fotografi care au răspândit cu ajutorul internetului imagini de la fața locului.

3. Castelul de Lut, Valea Zânelor (la 50 de km de Sibiu)

Foto: Castelul zanelor din Porumbacu, zona Sibiu; by Balate Dorin /Shutterstock

Aflat într-un cadru cum însuși numele Valea Zânelor sugerează, Castelul de Lut a început să iasă la lumină din mâinile unei familii nu mai devreme de 2014. Aceasta și-a vândut toate economiile plus casa din București pentru ca acest castel ca scos din basme să fie parte din realitate.

Castelul de Lut este construit în totalitate din materiale naturale, într-un loc în care poți uita complet de rutină. Are Munții Făgăraș de-o parte și de alta, cerul albastru deasupra și florile cât ai cuprinde cu ochii. Acoperișul Castelului imită culmile munților și, de fapt, construcția cu totul, amintește de artistul catalan Gaudí și priceperea lui în a găsi punctul de întâlnire al naturii cu arhitectura.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri