Aceste poziții simple de Yoga te ajută să îți restabilești echilibrul interior și să te recalibrezi.

Dacă le practici cu regularitate, acestea se pot transforma într-un obicei benefic pentru starea ta de bine. Fă-ți un ritual pentru fiecare zi prin care să te conectezi la starea de liniște și pace interioară. 

Cu țoții ne putem simți anxioși uneori, dar dacă avem uneltele benefice pentru liniștire, reușim să ținem în frâu în mod eficient, aceste sentimente care uneori ne tulbură. Pozițiile simple de Yoga au această putere de a oferi o stare de bine și ne învață în același timp cum să avem grijă de noi înșine. 

Poziții de Yoga pentru stările de anxietate - Cum să te liniștești cu ușurință

Yoga pentru starea de bine Poziția copilului

Poziția copilului este una dintre cele mai celebre poziții din Yoga și reprezintă modalitatea cea mai la îndemână pe care o avem de a ne relaxa

Retail jobs

Copiii o cunosc foarte bine. Noi de ce am uitat-o? E momentul să ne reamintim…

Foto: Shutterstock/ fizkes

Poziția copilului este ce mai relaxantă și odihnitoare poziție. În timpul ședințelor de Yoga mai intense, aceasta este folosită pentru a liniști corpul dar o putem integra în viață de zi cu zi, ori de câte ori avem nevoie. 

Din genunchi, fie cu ei apropiați, fie cu ei deschiși cât îți permite flexibilitatea proprie, apleacă-te în față cu brațele întinse pe lângă urechi. Inspiră în timp ce îți duci fruntea la podea. Îți poți sprijini fruntea și cu o pernuță sau păturică. Expiră pe măsură ce îți trimiți brațele în față. Relaxează-ți corpul, simte-te în confort și în siguranță…

Citeste si:
Sindromul impostorului în psihologie
Sindromul impostorului în...

Yoga care vindecă anxietatea Poziția pisică/vacă

Poziția pisică/ vacă face bine sistemului nervos și relaxează în mod instant corpul. Majoritatea nervilor importanți se găsesc în zonă coloanei. Când ne calmăm sistemul nervos, întregul corp se relaxează. Puterea Yoga stă în faptul că nu stimulează doar doar sistemul parasimpatic (odihnă și digestia) ci, în același timp, calmează și sistemul de răspuns luptă și fugi care se activează în stările de anxietate. 

Pozitia vaca - Foto: Shutterstock/ fizkes

Ca să practici această poziție, așează-te pe cele patru membre, ca în imagine, cu brațele sub umeri și degetele răsfirate. Sincronizează-ți respirația cu mișcarea – inspiră pe măsură ce îți arcuiești coloana și deschizându-ți pieptul (poziția vacă); arcuiește-ți pe măsură ce expiri, coloana și du-ți bărbia spre piept, privind înspre buric (poziția pisică). Poți să închizi ochii că să duci mai multă atenție în interiorul tău. 

Pozitia pisica - Foto Shutterstock/ DR Travel Photo and Video

Yoga – poziție bine-făcătoare: Picioarele sprijinite de perete

Această poziție este de asemenea extrem de relaxantă și liniștitoare. Are incredibile beneficii și te ajută de asemenea și cu sănătatea coloanei. Dacă îți alegi o singură poziție ca să o practici, să fie aceasta! 

Foto: Shutterstock/

Așează-ți salteluța de yoga sau păturica în apropierea unui perete gol, cu suficient spațiu pentru picioarele tale. Ridica-ți picioarele de-a lungul peretelui, în timp ce ai spatele pe podea. Trebuie să ai posteriorul cât mai aproape de perete. Cu picioarele alungite pe perete, ține-ți și mâinile alungite pe lângă corp și cu palmele jos. Ține ochii închiși, pentru a te relaxa.

Concentrează-te asupra respirației. Poți să faci un mic exercițiu de respirație: numără până la 5 pe inspirație și apoi fă la fel pe expirație. Această poziție este foarte benefică pentru liniștirea inimii, minții și a sistemului limfatic. 

Citește mai departe


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri