24 Aprilie 2018 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Cred că pur și simplu nu o mai iubesc și ea nu mă mai iubește. Ce aș putea să fac?

A iubi este un verb, ne învață Stephen Covey, unul dintre cei mai influenți specialiști în management și dezvoltare personală:

În cadrul unui seminar în care vorbeam de conceptul de proactivitate, un bărbat a venit la mine și mi-a spus:

“Stephen, îmi place ceea ce spui. Dar fiecare situație este diferită. Uită-te, de exemplu, la căsnicia mea. Sunt cu adevărat îngrijorat. Soția mea și cu mine nu mai avem unul pentru celălalt sentimentele pe care obișnuiam să le avem. Cred că pur și simplu nu o mai iubesc și ea nu mă mai iubește. Ce aș putea să fac?”

Foto: conrado /Shutterstock

“Sentimentul nu mai este acolo?”, am întrebat.

“Întocmai”, a reafirmat. “Și avem împreună 3 copii pentru care ne facem griji. Ce îmi sugerezi?”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

“Iubește-o”, i-am răspuns.

“Ți-am spus, sentimentul de iubire nu mai există.”

“Iubește-o”.

“Nu înțelegi. Sentimentul de iubire nu mai este acolo pur și simplu”.

“Atunci iubește-o. Dacă sentimentul nu mai este acolo înseamnă că ai un bun motiv să o iubești.”

“Dar cum să iubești atunci când nu iubești?”

“Bunul meu prieten, iubirea este un verb. Dragostea – sentimentul este fructul iubirii – verbul. Așa că iubește-o. Eu ți-am sugerat acțiunea de a iubi. Fii de ajutor pentru ea. Sacrifică-te pentru ea. Ascult-o. Empatizează. Apreciază. Susține-o. Ești dispus să faci asta?

În marile literaturi ale tuturor societăților care progresează, dragostea este un verb. Oamenii reactivi o fac să fie un sentiment. Sunt conduși de sentimente. Hollywood-ul ne-a făcut să credem că nu suntem responsabili, că suntem un produs al sentimentelor noastre. Dar scenariul hollywoodian nu descrie realitatea. Dacă sentimentele noastre sunt cele care ne controlează acțiunile este fiindcă am renunțat la responsabilitatea noastră și le-am împuternicit să facă asta.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Oamenii proactivi fac din dragoste un verb. Dragostea este ceva ce faci: sacrificiile pe care le faci, faptul de te dărui pe tine, precum o mamă care aduce un nou-născut pe lume. Dacă vrei să studiezi iubirea, studiază-i pe cei care se sacrifică pentru ceilalți, chiar și pentru oameni care i-au ofensat sau nu îi iubesc în schimb. Dacă ești părinte, uită-te la dragostea pe care o ai pentru copiii pentru care te-ai sacrificat. Dragostea este o valoare care se actualizează prin acțiuni ale iubirii. Oamenii proactivi își subordonează sentimentele valorilor. Dragostea – sentimentul poate reveni.

* Sursa: fragment din cartea "Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace. Lectii importante pentru schimbarea personala", autor: Stephen R. Covey

Foto homepage: pyrozhenka /Shutterstock

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri