Thich Nhat Hanh: 14 principii budiste mai mult decat adevarate care pot calauzi pe oricine in viata

30 August 2017 publicat în Lifestyle 54 share-uri

Cele 14 principii calauzitoare promovate de Thich Nhat Hanh, calugar budist, pot fi considerate adevarate invataturi de viata, modalitati de a trai frumos, in armonie cu noi insine, cu ceilalti si cu mediul inconjurator.

7. Nu te pierde pe tine insuti in mediul tau ambiant si nu te risipi. Practica respiratia constientizata pentru a reveni la ceea ce se intampla in momentul prezent. Fii in contact cu tot ce este minunat, revigorant si vindecator atat in interiorul tau, cat si in exteriorul tau. Planteaza seminte de bucurie, pace si intelegere in tine insuti pentru a facilita munca transformarii din adancurile constiintei tale.

8. Nu rosti cuvinte care pot crea conflicte si pot face ca o comunitate sa se destrame. Depune toate eforturile pentru a reconcilia si a rezolva toate conflictele, indiferent de cat de mici.

9. Nu spune lucruri neadevarate de dragul interesului personal sau pentru a impresiona oameniii. Nu rosti cuvinte care cauzeaza separare si ura. Nu imprastia vesti despre care nu esti sigur. Nu critica si nu condamna lucruri despre care nu esti sigur. Vorbeste intotdeauna constructiv si fidel adevarului. Ai curajul de a nu tacea in fata situatiilor nedrepte, chiar daca facand asta, iti poti pune in pericol propria siguranta.

10. Nu te folosi de comunitatea budista pentru castigul sau profitul personal si nici nu iti transforma comunitatea intr-un partid politic. In orice caz, o comunitate religioasa ar trebui sa ia o pozitie clara impotriva opresiunii si a nedreptatii si ar trebui sa se straduiasca sa schimbe situatia fara sa se angajeze in conflicte ale partizanilor.

11. Nu trai dintr-o ocupatie care face rau fiintelor umane si oamenilor. Nu investi in companii care ii depriveaza pe ceilalti de sansa lor de a trai. Alege-ti o ocupatie care te ajuta sa iti indeplinesti idealul tau de compasiune.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri