Thich Nhat Hanh: 14 principii budiste mai mult decat adevarate care pot calauzi pe oricine in viata

30 August 2017 publicat în Lifestyle 54 share-uri

Cele 14 principii calauzitoare promovate de Thich Nhat Hanh, calugar budist, pot fi considerate adevarate invataturi de viata, modalitati de a trai frumos, in armonie cu noi insine, cu ceilalti si cu mediul inconjurator.

12. Nu omori. Nu ii lasa pe ceilalti sa omoare. Gaseste modalitati de a proteja viata si de a preveni razboiul.

13. Nu poseda nimic din ceea ce ar trebui sa apartina celorlalti. Respecta proprietatea celorlalti, dar impiedica-i pe ceilalti din a profita de suferinta umana sau de suferinta altor specii de pe Pamant.

14. Nu iti abuza trupul. Invata sa te porti cu el cu respect. Nu iti privi corpul doar ca pe un instrument. Protejeaza-ti energiile vitale (sexuale, respiratia, spiritul) pentru a indeplini Calea.

Pentru cei care nu sunt calugari si calugarite budiste: Exprimarea sexuala nu ar trebui sa aiba loc fara dragoste si angajament. In relatiile sexuale, fii constient de suferinta viitoare pe care o poti cauza. Pentru a mentine fericirea celorlalti, respecta-le drepturile si angajementele. Fii constient in totalitate de responsabilitatea pe care o presupune aducerea pe lume a unei vieti noi. Mediteaza asupra lumii in care aduci noi fiinte umane.

Foto homepage: Kitja Kitja /Shutterstock

* Principii extrase din cartea "Interbeing: Fourteen Guidelines for Engaged Buddhism"


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri