29 Iunie 2017 publicat în Lifestyle 29 share-uri

Luminita Saviuc este o tanara din Romania care este acum cunoscuta in toata lumea, datorita blogului ei PurposeFairy.com si a cartii devenita best-seller la nivel international 15 lucruri la care trebuie sa renunti ca sa fii fericit.

Dezvoltare personala - Luminita Saviuc: Lucruri la care trebuie sa renunti ca sa fii fericit

6. Renunta sa te mai plangi

Renunta la nevoia constanta de a te plange de asa de multe lucruri – oameni, situatii, evenimente care iti aduc nefericire sau stari depresive. Nimeni nu te poate face nefericit/a, nicio situatie nu te poate intrista, decat daca ii permiti. Nu acesata situatie provoaca aceste sentimente in tine, ci felul cum te uiti tu la ele. Nu subestima puterea gandirii pozitive.
 

7. Renunta la luxul criticii

Renunta la nevoia de a critica lucruri, evenimente sau oameni care sunt altfel decat tine. Suntem toti diferiti si cu toate acestea suntem toti asemenea. Cu totii ne dorim sa fim fericiti, cu totii ne dorim sa iubim sau sa fim intelesi. Cu totii ne dorim ceva si ne dorim ceva si la nivel colectiv.

 

Foto: Facebook/ Luminita D. Saviuc

8. Renunta la nevoia de a-i impresiona pe ceilalti

Inceteaza sa te mai straduiesti din greu sa fii cineva care nu esti doar ca sa ii faci pe ceilalti sa te placa. Nu functioneaza. Momentul cand ai incetat sa te straduiesti din greu sa fii ceva ce nu esti, momentul cand iti dai la o parte mastile, momentul cand accepti si imbratisezi adevaratul tu, vei afla ca ii vei atrage pe oameni inspre tine fara efort.

9. Renunta la rezistenta ta fata de schimbare

Schimbarea este ceva pozitiv. Schimbarea te ajuta sa mergi din punctul A la puntul B. Schimbarea te ajuta sa iti imbunatatesti viata – a ta si pe a celorlalti. Urmeaza-ti bine-cuvantarea, imbratiseaza schimbarea – nu ii rezista.

10. Renunta la etichete

Inceteaza sa mai pui etichete lucrurilor, oameilor sau intamplarilor pe care nu le intelegi, ca fiind ciudate sau diferite si incearca sa iti deschizi mintea incet – incet. Mintiele functioneaza bine doar cand se deschid. Luminita isi insoteste mesaju si cu un citat de Wayne Dyer: „Cea mai mare forma de ignoranta este sa respingi ceva despre care nu stii absolut nimic.”

11. Renunta la frica

Frica este doar o iluzie, nu exista – tu ai creat-o. Este doar in mintea ta. Corecteaza in interiorul tau si exteriorul se va aranja asa cum trebuie.

Singurul lucru de care trebuie sa ne fie frica este frica insasi - Franklin D. Roosevelt

12. Renunta la scuze

Nu mai ai nevoie de ele. De multe ori ne auto-limitam datorita numeroaselor scuze pe care le gasim. In loc sa crestem si sa lucram asupra vietilor noastre, adesea ne blocam, ne mintim pe noi insine folosind tot felul de scuze - scuze care in proportie de 99,9% nici macar nu sunt reale.

13. Renunta la trecut

Stiu, stiu. Este greu. (n.r. Luminita povesteste in interviurile ei despre un trecut dureros cu un tata foarte abuziv)

E greu mai ales atuci cand trecutul arata cu mult mai bine decat prezentul iar viitorul arata infricosator. Dar trebuie sa iei in considerare faptul ca momentul prezent este tot ceea ce ai si vei avea, mereu. Trecutul la care tanjesti acum – trecutul la care acum visezi – a fost ignorat de catre tine atunci cand era prezent.
Inceteaza sa te mai auto-iluzionezi. Fii prezent in tot ceea ce faci si bucura-te de viata. Pana la urma, viata este o calatorie si nu o destinatie. Ai o viziune clara a viitorului, pregateste-te, dar fii mereu in prezent.

14. Renunta la atasamente

Acesta este un concept care pentru cei mai multi dintre noi este greu de perceput, explica Luminita. Trebuie sa va marturisesc ca si mie mi-a fost dificil (si inca imi e) dar nu este ceva imposibil. Devii mai bun pe masura ce prcatici.

In momentul cand te detasezi de totul si asta nu inseamna ca te detasezi de dragostea ta pentru ele – fiindca dragostea si atasamentul nu au nici o legatura una cu cealalta. Atasament6ul vine dintr-un loc al fricii, in timp ce dragostea adevarata este pura, blanda si nlipsita de ego. Unde este iubire nu poate exista frica si din cauza acestui lucru, atasamentul si dragostea nu pot co-exista – devii plin de pac, toleranta si serenitate. Vei ajunge intr-un loc unde vei fi capabil sa intelegi absolut orice fara ca macar sa incerci. O stare dincolo de cuvinte.

15. Renunta sa iti triesti viata dupa asteptarile celorlalti

Mult prea multi oameni isi traiesco viata care nu este a lor. Ei traiesc in concordanta cu ceea ce cred ceilalti ca ar fi mai bine pentru ei, isi traiesc viata in acord cu ceea ce parintii lor cred ca ar fi mai bine pentru ei, in acord cu ceea ce prietenii cred ca ar fi mai bine pentru ei, dusmanii sau profesorii, guvernul sau mass-media.

Isi ignora vocea intrerioara, chemarea interioara. Sunt asa de ocupati sa ii multumeasca pe toti, sa traiasca dupa asteptarile celorlalti, astfel incat pierd controlul asupra propriilor vieti. Uita ce ii face fericiti, ce isi doresc, ce au nevoie… si in final uita de ei insisi.
Ai o viata - cea care se intampla chiar acum – trebuie sa o traiesti, sa o stapanesti si mai ales, sa nu lasi ca opiniile celorlalti sa te distraga de la calea ta.

Urmariti-o pe Luminita pe blog: www.purposefairy.com

si pe Facebook: www.facebook.com/LuminitaDSaviuc

de Julia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri