, 30 Noiembrie -0001 publicat în Lifestyle 64 share-uri

Chiar daca nu se pot lauda cu o clima si conditii de viata prietenoase, nu putem nega frumusetea unica si spectaculozitatea marilor deserturi ale lumii. Iti prezentam 15 dintre cele mai fascinante deserturi din lume:

Fiindca temperaturile de afara ne duc cu gandul la cele desertice, ne-am propus sa facem o calatorie virtuala in lumea celor mai impresionante deserturi ale lumii. Chiar daca nu se pot lauda cu o clima si conditii de viata prietenoase, nu putem nega frumusetea unica si spectaculozitatea marilor deserturi ale lumii. Chiar daca nu sunt atat de cunoscute precum celebrele Sahara (Africa) si Gobi (Asia Centrala), iata 15 dintre cele mai fascinante deserturi ale lumii:

Desertul Wadi Rum din Iordania

Aflat in sudul Iordaniei, desertul Wadi Rum mai este cunoscut si sub numele de Valea Lunii. Muntele Um Dami, avand inaltimea impresionanta de 1840 m, este cel mai inalt din valea Wadi Rum, dar si din Iordania.

Foto: Kim Briers /Shutterstock

Desertul Namib, sud-vestul Africii

In traducerea localnicilor, Namib inseamna "locul ce nu exista". Si pe buna dreptate... Desertul Namib, cel mai batran desert din lume, se intinde pe o lungime de 1200 km, de-a lungul coastei Oceanului Atlantic si a tarilor Angola, Namibia si Africa de Sud.

Foto: Artush /Shutterstock

Desertul Antarcticii

Avand precipitatii anuale de sub 200 mm si suprafata impresionanta de 14,0 milioane de km patrati, Antarctica este considerata a fi unul dintre cele mai uscate, vantoase si reci deserturi din lume.


Foto: Wojciech Dziadosz /Shutterstock

Desertul Foisoarelor (Pinnacles), Australia

Desertul Foisoarelor este o suprafata desertica din Australia care se lauda cu formatiuni impresionante si bizare de calcar care au starnit curiozitatea turistilor din lumea intreaga.


Foto: robert paul van beets /Shutterstock

Desertul Danakil, Etiopia

Poate ca nu intamplator publicatia National Geographic caracteriza deserul Danakil din Etiopia drept "cel mai crud loc de pe pamant". In desertul african au fost inregistrate cele mai fierbinte temperaturi de pe planeta. Datorita evaporarii apei, regiunea abunda in sare.

Foto: vulcanul Dalol in desertul Danakil; Michail_Vorobyev /Shutterstock

Vezi alte deserturi spectaculoase pe pagina urmatoare >>
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri