7 Noiembrie 2016 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Nu invatam sa luptam, nu invatam sa luam atitudine, nu ne stim drepturile, nu invatam de la altii sa ne tinem de maini inaintea unor tragedii, nu dupa ele...

Am avut norocul unor petreceri in club din care am iesit intreaga si nevatamata, unde nu mi-a cazut tavanul in cap arzand niciodata si unde am facut revelioanele ani de zile impreuna cu prietenele mele fara sa ne gandim vreodata la moarte intr-un club!

Am intrat in multe cluburi cand eram adolescenta, in taverne, m-am distrat si mi-am trait perioada specifica adolescentei fara sa mi se intample asemenea oroare niciodata! M-am gandit cum ar fi fost sa fiu eu in locul fetei care apare pe toate posturile tv arsa peste fata, peste maini ramanand cu cicatrici fizice si sufletesti pe viata!

Cu totii am fost la concerte, cu totii am dansat prin cluburi sau discoteci, niciunul dintre noi nu ne-am gandit vreodata ca moartea pandeste suflete nevinovate care s-au adunat sa se distreze! Nu mi-a trecut nici macar o secunda prin cap ca moartea poate veni prin cluburi! Printre distractie si artifici sau muzica! Niciodata nu am intrat intr-un club bucurestean cu frica de moarte!

Ceea ce s-a intamplat acolo la Colectiv, pentru mine care astazi nu mai sunt adolescenta de ieri, a fost la inceput ceva neverosimil! Priveam la tv stirile si la inceput am crezut ca nu se intampla in Romania! M-am gandit la un club ceva din Germania, unde s-au facut din greseala niste greseli pirotehnice!

Ma uitam si ma intrebam in zilele care au urmat… oare eu… de cate ori era sa mor? Eu si prietenii mei? Oare de cate ori am fost in pericol!? De cate ori nu s-au aprins pe scena efecte pirotehnice? De sute de ori! Am tinut in maini artificii, ne-am adunat cu sutele prin locuri periculoase unde moartea pandeste printre ras, distractie si muzica!

Cine raspunde astazi pentru aceste orori? Ei cred ca in viata aceasta, cei cu adevarat responsabili uman mai pot dormi linistiti prin paturile lor, in continuare netrasi la raspundere penala!? Oare ei pot sa-si continue vietile in miros de carne arsa care le bantuie sufletele noptile? Iar cei responsabili?

Trebuie sa ai suflet de calau de pe vremea inchizitiei de mult apuse ca sa mai poti trai ca un om responsabil pentru moartea unor tineri nevinovati! Trebuie sa le curga prin vene otrava de vipere pentru a mai putea sa treci prin acel loc fara sa te cutremuri cand te stii vinovat!

Sute de ploi de noiembrie si sute de ingeri albi sa stea langa durerea celor care au ramas in urma, sute de hortensii roz sa va sarute sufletele celor care traiti si ati trecut prin acel iad. Nu sunt cuvinte care pot exprima asemenea orori! Dumnezeu sa-i odihneasca!

de Constantinescu Maria Bogdana

bogdanahelp.wordpress.com

Foto homepage: MikhailSh / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la newsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri