7 Noiembrie 2016 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Nu invatam sa luptam, nu invatam sa luam atitudine, nu ne stim drepturile, nu invatam de la altii sa ne tinem de maini inaintea unor tragedii, nu dupa ele...

de Constantinescu Maria Bogdana

Din cer a inceput sa ne ploua cu lacrimi albastre de noiembrie, ingeri cantand in cor peste un Bucuresti ascuns printr-o ceata de vise, poate pentru sufletele unor tineri care au ars intr-o noapte, sa ne amintim ca traim intr-o lume de demoni si ingeri.

Se spune ca primim exact ceea ce meritam! Dar meritam o lume mai buna cu totii, departe de un zid de minciuni zilnice si de vorbe.


Foto: Karlosk / Shutterstock.com

Daca am stii sa ne luptam pentru visele noastre si sa rabufnim cand ni se fac nedreptati mari, dar sa izbucnim cu furie, poate nu ar mai trebui ca peste Bucuresti sa se inalte 60 de baloane albe, poate am invata sa pretuim viata cand inca o traim asa cum ni se da, fara povesti si fara sute si sute de fadade si de masti!

Poate daca am fi invatat sa protejam viata, nu ar mai fi mirosit a carne arsa intr-o noapte, fara ca adevaratii vinovati sa plateasca dupa cum merita!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum va fi vremea de Paște în România. În unele regiuni va ploua non-stop

Poate am fi invatat, fiecare din orasul acesta, sa nu ne mai lovim de ziduri in toti acesti ani, poate daca am fi stiut ca avem cu adevarat drepturi si cand vedem nedreptati sa facem galagie, cand ne adunam prin Centrul Vechi si vedem ca ne cad balcoanele in cap nu am mai sta senini sa ne bem freshurile, poate ei, astazi, ar mai trai!

Poate cand ne inghesuim prin cluburi si vedem ca nu sunt in regula, nu am mai intra in ele, poate baloanele acelea astazi zburau catre cer in joc de copii in parcul Herastrau. Poate erau baloane albe, 60 la numar care zburau pentru viata, nu in amintirea mortii.

Nu invatam sa luptam, nu invatam sa luam atitudine, nu ne stim drepturile, nu invatam de la altii sa ne tinem de maini inaintea unor tragedii, nu dupa ele!

Am lucrat ca vanzatoare iarna trecuta intr-un loc si a venit la mine o fata frumoasa care dorea o chitara in miniatura pentru cineva pentru care au zburat la ceruri cele 60 de baloane albe.

M-am uitat la acea fata si m-am intrebat cum poate trece peste asa ceva. La varsta ei de liceu eu am avut norocul sa imi traiesc adolescenta fara drame de genul acesta, fara morti lasati intr-un club!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri