Daca te intrebi des in ce punct al vietii ai pierdut contactul cu motivatia, articolul acesta e tot ce ai nevoie ca sa o regasesti si sa scapi de senzatia de goliciune sufleteasca!

Daca te intrebi des in ce punct al vietii ai pierdut contactul cu motivatia, articolul acesta e tot ce ai nevoie ca sa o regasesti si sa scapi de senzatia de goliciune sufleteasca, perpetuu lapsus creativ si lipsa de directie.

Exista patru cauze care explica contextul in care ti-ai pierdut motivatia:

  • nu mai simti nicio provocare; faci aceleasi lucruri mereu pe pilot automat si esti coplesita de plictiseala si lipsa de stimuli
  • nu vrei sa parasesti nicidecum zona ta de confort; te complaci situatiei si te supui unui stil de viata monoton, refuzand schimbarea in favoarea sigurantei pe care ti-o da sentimentul de familiaritate
  • ti-ai pierdut interesul in ceea ce faci; ai atins pragul satisfactiei financiare dar te-ai indepartat de pasiune
  • iti lipseste pofta de viata si veselia si nu stii de ce; ti-e greu sa accepti ca esti nefericita

Acum ca le-am lamurit, sa ne indreptam catre solutie. Potrivit psychologytoday.com, e nevoie de ceva curaj ca sa incerci ceva nou, e ceva specific oamenilor. S-ar putea ca dupa materialul acesta, curajul sa vina natural, impingandu-te, in sfarsit, sa incerci ceva nou care te poate ajuta sa evoluezi, sa te schimbi in cea mai buna versiune a ta. Mai precis, ti-am pregatit 5 argumente care spun ca incercand ceva nou, iti poti transforma viata:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

1. Cand incercam ceva nou, precum exersarea unei noi abilitati, creierul si corpul nostru sunt provocate sa reactioneze. Astfel, neurotransmitatorii sau muschii aflati in stare de repaos sufera un soc si isi reiau activitatea. Pe masura ce ii punem la treaba mai des, sanatatea corpului si a creierului nostru prospera.

2. Daca vrem sa facem un pas (sau mai multi) in afara zonei noastre de confort, trebuie musai sa incercam ceva despre care stim ca ne face parul de pe maini sa se ridice. De ce am face asta? Pentru ca abia atunci cand renuntam la zona calda si molcuta pe care o numim confort, invatam sa traim cu adevarat si sa simtim, vedem si recunoastem oportunitatile care ne pot schimba viata la 360 de grade. Dupa ce am scormonit pe smartexperience.ro o lista intreaga de activitati care ne-ar putea reactiva instant, am descoperit ca mai exista cel putin alte 6 motive pentru care orice femeie trebuie sa incerce ceva nou si infricosator daca vrea sa evolueze.

Cum să alegi componente pentru baia ta Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

3. Cand incercam ceva nou are loc o schimbare de perspectiva care ne permite sa vedem lucrurile in alta lumina. Cand ne incarcam cu o noua viziune asupra lucrurilor, incepem sa observam detalii care altminteri erau ignorate sau ne scapau cu totul. Astfel, ni se deschide o intreaga paleta de posibilitati.

4. Incercand ceva nou putem sparge monotonia rutinei si ne putem schimba bioritmul. In mod firesc, adolescentii sunt pasari de noapte, in vreme ce adutii cu varste intre 30-50 de ani trec de la o dispozitie la alta iar varstnicii manifesta o predilectie de a se destepta cu noaptea in cap. Cu stresul care ne inconjoara, dispozitiile schimbatoare incep sa se manifeste dupa varsta de 20 de ani. De aceea, organismul are nevoie de un soc care sa-l realinieze cu cronologia biologica specifica geneticii fiecaruia. Astfel, ceva nou ne poate stimula intelectual, emotional dar si psihic.

Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

5. Cu cat reusim sa integram in viata noastra obiceiul de a incerca lucruri noi, lucruri de care ne este frica, cu atat reusim sa progresam si invatam sa ne adaptam mai repede la schimbari, experiente noi sau oportunitati.

Daca iti lipsesc motivatia si vointa, e timpul sa-ti regasesti spontaneitatea si creativitatea, sa iti activezi sinapsele si sa iti schimbi viata. Poti reusi asta doar incercand ceva nou si provocator.

Sursa foto: Shutterstock.com

Copyright: Volodymyr Goinyk
Copyright: Photobac


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri