6 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 187 share-uri

Fiecare dintre noi crede in adancul sufletului ca exista acolo, in lumea larga, o persoana care este capabila sa ne indeplineasca toate dorintele si nevoile. Dar chiar exista?

De fapt, aceasta credinta cauzeaza multe disfunctii in relatii. Exista multe mituri daunataoare despre sufletele pereche care circula in cultura populara si pe care le preluam fara sa le chestionam. In primul rand este din start gresit sa crezi ca ceva din exteriorul tau te poate completa. Aceste idei ne limiteaza expansiunea si cresterea spirituala.

Foto: Pixabay

Pentru ca, a-ti gasi sufletul pereche inseamna dezvoltare personala si multe provocari, iar nu pe cineva care s-a nascut sa te completeze sau sa iti indeplineasca toate nevoile.

10 mituri despre SUFLETUL PERECHE!

1. Mit: Poti sa iti „GASESTI” sufletul pereche

In primul rand ar trebui sa renuntam pur si simplu la ideea ca putem controla ceva. Chiar nu avem nicio putere sa anticipam cand si cum vom intalni pe acel cineva in viata. Tot ce putem face este doar sa fim deschise si receptive. Egoul are iluzia ca poate controla totul, dar lucrurile nu stau deloc asa. Viata nu poate fi controlata, viata este mai puternica decat putem noi sa ne imaginam. Sa ne pastram deschiderea, dar sa nu avem pretentia ca putem sa stabilim noi cand se va intampla intalnirea cu sufletul pereche!

2. Mit: Ceea ce iti doresti de la persoana ideala iti va oferi sufletul pereche

Avem tendinta de a percepe relatiile, mai ales pe cele intime din perspectiva ca ceea ce ne dorim vom obtine. Putem sa vizualizam acea persoana, dar cel mai probabil vom atrage acea persoana in concordanta cu energia dominanta a subconstientului. Asa incat, sufletul tau pereche s-ar putea sa nu fie chiar persoana care sa indeplineasca toate cerintele pe care le poti bifa constient. Sufletul pereche este o persoana pe care o vei atrage inconstient si care va aparea in drumul tau ca sa te provoace si sa iti ajute evolutia spirituala.

 

Foto: Pixabay

3. Mit: Sufletele pereche vor ramane cu tine pentru totdeauna

Acesta este unul dintre aceste mituri care ne fac mult rau, generand multa durere nenecesara. Ca si specie, gasim multa satisfactie in gandul ca cineva va fi cu noi toata viata, pentru totdeauna, pana la moarte… Dar adevarul vietii nu prea este acesta. Uneori, sufletele noastre pereche stau cu noi o perioada si uneori stau pentru toata viata. Trebuie sa acceptam acest adevar.

4. Mit: Sufletul pereche este neaparat de sex opus

Religia si traditia vor vrea mereu ca noi sa credem ca sufletele pereche sunt neaparat heterosexuale. In realitate, iubirea este libera iar conexiunea la nivel sufletesc nu va fi niciodata conditionata de ce e considerat a fi bine sau rau in mintea oamenilor.

5. Mit: Sufletele perche sunt doar parteneri romantici/sexuali

In sens contrar, sufletele pereche pot fi complet platonice, fara nicio implicatie romantica sau sexuala. Cu alte cuvinte, sufletul tau pereche poate fi cel mai bun prieten.

6. Mit: Avem un singur suflet pereche

Este posibil sa intalnim mai multe suflete pereche pe parcursul vietii. Sunt multe persoane care povestesc mai multe intalniri cu suflete pereche si fiecare intalnirea a fost diferita, pretioasa si generand multe schimbari in vietile acestor oameni. Este vorba de suflete pereche aparute sub forma de prieteni, de profesori, de frati, mame, tati si surori.

7. Mit: Sufletul pereche poate fi doar un om

Exista persoane care au simtit o legatura puternica si cu animale, care devin cei mai buni prieteni ai lor, o legatura de la suflet la suflet care transcede limbajul uman.

8. Mit: Sufletele pereche sunt singure

Dragostea este o emotie complexa. Si nu putem sa alegem de cine ne indragostim. Cine poate pretinde ca poate intlege misterele inimii? Asa incat, da… cand iti intalnesti sufletul pereche, acesta poate fi intr-o relatie sau intr-o casatorie. Astfel incat, sufletele pereche care se gasesc intr-o astfel de situatie, vor trebui sa aleaga intre a fi impreuna si probabil, un divort. Si ambele situatii sunt la fel de dureroase. Dar intalnirile dintre sufletele pereche vor fi intotdeauna provocatoare.

9. Si asa ajungem la Mitul numarul 9: Relatiile dintre sufletele pereche presupun lipsa eforturilor

Exista preconceptia aceasta ca intalnirea dintre sufletele pereche aduce cu sine un drum al iubirii presarat cu petale de trandafiri si usuratate. Dar lucrurile nu sunt deloc asa, dupa cum spuneam si mai sus. Pot aparea tot felul de complicatii, tocmai pentru a provoca cresterea spirituala. Relatiile dintre sufletele pereche presupun eforturi, rabdare si compromisuri. Fara implicare, chiar si aceste legaturi puternice, se vor destrama.

10. Mit: Sufletele pereche te intregesc

Acesta este poate, unul dintre cele mai distructive dintre aceste mituri, pentru ca ne lasa aceasta impresie ca avem nevoie de o alta persoana ca sa ne simtim intregi. Ceea ce este fals. Suntem invatati sa credem ca sufletele pereche sunt jumatatile noastre disparute in lume si ca ei vor aparea ca sa ne completeze. De fapt, aceste suflete apar in vietile noastre ca sa ne ajute evolutia. Sa ne ajute sa ne auto-descoperim si sa devenim mai buni. Nimeni pe lume nu ne poate intregi, pentru ca noi suntem deja completi exact asa cum suntem.

Articol via lonerwolf.com
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri