De unde provii? Este o intrebare aparent simpla, la care multi dintre noi raspund fara ezitare. Un studiu derulat la nivel global arata faptul ca 6 din 10 persoane considera ca isi pot gasi originile in maximum doua tari. Insa, daca am crede ca provenim din doar doua tari, cel mai probabil ne inselam

Nu cunoastem intru totul care sunt originile noastre. Acesta este mesajul unui studiu global care arata faptul ca 6 din 10 respondenti cred ca isi pot gasi originile in maximum doua tari. In realitate insa, originile noastre sunt mult mai diverse, ceea ce este acum demonstrat prin intermediul unui proiect pe baza de ADN. Motorul de cautare a ofertelor de calatorie www.momondo.ro este in spatele acestei initiative.

De unde provii? Este o intrebare aparent simpla, la care multi dintre noi raspund fara ezitare. Un studiu derulat la nivel global arata faptul ca 6 din 10 persoane considera ca isi pot gasi originile in maximum doua tari. Insa, daca am crede ca provenim din doar doua tari, cel mai probabil ne inselam.

Analiza ADN: Suntem mai diversi decat cred cei mai multi dintre noi

Foto: Chones / Shutterstock.com

Potrivit lui Brad Argent, purtator de cuvant AncestryDNA, cel mai mare furnizor mondial de testare a ADN-ului personal, originea si harta noastra geografica interioara sunt mult mai complexe.

„Rezultatele cercetarii confirma experienta noastra de lucru cu persoanele care doresc sa inteleaga profilul ADN-ului lor. Cei mai multi sunt foarte surprinsi cand afla ca originea lor geografica este mai diversa decat credeau. Noi, in medie, avem radacini genetice in patru regiuni la nivel global, ceea ce depaseste, asadar, cu mult limita de doua tari."

Specialistii momondo sunt incantati de faptul ca aceasta perspectiva privind ADN-ul s-a transformat intr-un studiu cu impact la nivel global:

„Prin acest studiu ne-am dorit sa aflam daca oamenii stiu care este originea lor. Am plecat de la premisa conform careia respondentii au subestimat, probabil, diversitatea originii lor. Rezultatele arata ca suntem mai conectati la restul lumii decat credem de fapt iar obiectivul nostru este sa ne concentram pe aceasta directie", spune Mircea Giurca, Online Marketing Manager momondo Romania, si adauga:

„Prin urmare, am initiat un proiect impreuna cu AncestryDNA pentru a le oferi oamenilor din intreaga lume posibilitatea de a face un test ADN si, astfel, de a descoperi de unde provin ei de fapt", declara Mircea Giurca.

Calatoria ADN (The DNA Journey): Viziteaza tarile din care provii

Ca parte a cercetarii initiate, momondo a invitat 67 de persoane obisnuite din intreaga lume sa participe in cadrul unui proiect in aprilie 2016, care a fost documentat sub forma unui film. Participantilor li s-a propus sa faca un test ADN pentru a afla mai multe despre originile lor. Acestia si-au exprimat, totodata, asteptarile cu privire la rezultatele testului. Dupa cateva saptamani, participantii au fost chemati pentru a li se prezenta rezultatele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri