11 Aprilie 2016 publicat în Lifestyle 45 share-uri

Desi avem o tara superba, pe care multi dintre noi abia daca au reusit sa o vada pe jumatate, alegem sa ne petrecem concediile pe meleaguri straine. Raspunsul exact si sincer la intrebarea "de ce cautam liniste si relaxare in tari straine" nu cred ca il stie vreunul dintre noi… sa fie oare fericirea de care am auzit ca stapaneste orasele de peste hotare si ne atrage ca un magnet?

Romania ocupa locul 71 din 157 in topul celor mai fericite tari din lume, insa ramane pe locul 1 in sufletele tuturor celor care s-au nascut in ea.

5. Finlanda

Tara celor o mie de lacuri, asa cum mai este numita Finlanda, isi atrage turistii cu ajutorul celor 187.888 de lacuri, mai multe decat are oricare alta tara din lume, si cele 179.888 de insule finlandeze, pe care sa le iei la picior odata ajuns pe aceste meleaguri. Se spune ca aici gasesti cea mai buna pizza din lume si ca finlandezii sunt cei mai mari iubitori de cafea, un finlandez ajungand sa consume 12 kg de cafea pe an.

4. Norvegia

Biserica de lemn Urnes Stave (veche de peste 900 de ani), cascada Voringfossen (cu o cadere, in trepete, de 180 metri), catedrala Nidaros, Cap Nord (unde soarele nu apune niciodata intre 14 mai si 29 iulie) si ghetarul Jostedalsbreen (cel mai mare din Europa) sunt doar cateva dintre punctele de atractie ale fascinantei si friguroasei Norvegia. O calatorie in aceasta tara s-ar putea sa vi se para costisitoare, pentru ca, intr-adevar, este o tara scumpa, insa va veti bucura de o vacanta care merita toti banii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

3. Islanda

Are cei mai multi vulcani de pe planeta, sunt peste 700.000 de ovine pe insula, adica mai multe decat populatia, este una dintre putinele tari fara furnici si este tara unde usile de la locuinte si masini nu se inchid. Asta este Islanda, o tara cu locuitori mai putini decat are Cluj-Napoca. Islanda este o tara extrem de sigura, unde limba engleza este obligatorie incepand de la varsta de 11 ani, are un indice de alfabetizare de 100% si cei mai multi oameni sunt scriitori.

2. Elevetia

Potrivit Forbes, in 2015, Elvetia era cea mai fericita tara din lume. Anul acesta a coborat un loc, insa peisajele care te lasa fara suflare si locuitorii generosi inca atrag mii si milioane de turisti. Un lucru foarte important de stiut legat de Elvetia, pentru aceasta perioada zbuciumata, este acela ca, in caz de razboi nuclear, tara are buncare capabile sa gazduiasca intreaga populatie (aproape 8 milioane de locuitori) si poate deveni "impenetrabila" cu ajutorul vehiculelor blindate in mai putin de o ora.

Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

1. Danemarca

Dupa ce in 2015 a ocupat locul trei, Danemarca ocupa anul acesta locul 1 in topul celor mai fericite tari din lume. Printre motivele pentru care a primit acest titlu se numara: au inventat conceptul de "hygge" (atmosfera calduta si comoda) pentru a combate deprimarea intr-o tara unde in timpul iernii soarele straluceste doar sapte ore pe zi, in cazul concediului de maternitate, femeile pot sa-si ia 18 saptamani, iar barbatii doua saptamani in care sunt platiti cu 100% din salariu si 50% din locuitori folosesc bicicleta drept principal mijloc de transport.

Tu cat de fericit/a esti in tara ta? Ai alege una dintre cele mai fericite tari in schimbul Romaniei?

Sursa Foto: Pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri