12:02, 1 Februarie 2016 publicat în Lifestyle

„Sunt la fel ca tine” - este mesajul Keenei Alwahaidi care incearca sa explice lumii intregi ce inseamna sa fii musulman in America de Nord.

Intr-un articol publicat pe elitedaily.com, Keena Alwahaidi, o tanara musulmana studenta la Universitatea din Toronto (America de Nord) si-a publicat punctul de vedere vizavi de atacurile teroriste care au loc in lume intreaga si care sunt puse pe seama religiei islamice. Scrisoarea tinerei se adreseaza lumii intregi si ii prezinta propria viziune asupra lucrurilor. Am tradus-o de aceea integral si o facem cunoscuta si voua.

„Sunt la fel ca tine” – este mesajul Keenei care incearca sa explice lumii intregi ce inseamna sa fii musulman in America de Nord…

Citeste si:
Top Atracții Turistice din Makadi Bay
Top Atracții Turistice din...

Keena Alwahaidi: Sunt la fel ca tine… Ce inseamna sa fii musulman in America de Nord

via http://elitedaily.com

Anul trecut nu a fost cel mai bun moment sa fii musulman in lumea vestica. Avand in vedere ca numarul celor care devin musulmani creste, este greu sa intelegi de ce musulmanii se confrunta cu discriminarea si judecata din partea celor care nu pot intelege esentialul acestei religii.

Citeste si:
Zodia Pești - zodia viitorului! 10 MOTIVE pentru care ultima zodie...
Zodia Pești - zodia...

Grupurile extremiste si atacurile teroriste au asociat Islamului un renume prost si o reputatie si mai proasta.

Cu impuscaturile din Paris si imperiul ISIS crescand rapid si cu si mai multe din astfel de atacuri comise de asa-zisii musulmani, ma intristeaza profund ca lumea va gandi chiar si mai rau de religia mea.

Termenul “islam” deriva din cuvantul “salam” insemnand pace, iar acesta este modul in care ne salutam unii pe altii.

Ca musulman traind in America de Nord, ma confrunt cu presupunerile rasiste, monstruoase si gresite fata de Islam si valorile in care lumea pare a crede ca noi credem.

Este in mod evident ignoranta. La fel- nefamiliaritatea cu acesta religie joaca un rol mai mare decat viata aici. Promovarea violentei nu vine in mod sigur din Islam sau de la ceva din Coran, ci de la un aspect al acesteia: oamenii.

Islamul nu este o scuza pentru violenta si teroarea care pun in joc vietile civililor nevinovati. Coranul propovaduieste pacea si oamenii ar trebui sa incerce sa inteleaga conduita morala pe care aceasta religie o insufla inainte de a scoate din context lucruri despre care nu stiu.

Eu nu am crezut niciodata ca KKK este o reprezentare adevarata a Crestinismului si nimeni in acea vreme nu a crezut. Cred ca multi s-ar bucura sa auda ca am fost ingrozita de atacurile de la Paris. De fapt, nu am fost doar eu. Niciun musulman pe care il cunosc nu a fost fericit sa auda de impuscaturile de la Charlie Hebdo.

Foto homepage: Adrian Snood / Flickr.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri