12:02, 3 Februarie 2016 publicat în Lifestyle 577 share-uri

Un calugar hindus, ducandu-se la raul Gange sa se imbaieze, a intalnit o familie ai caror membri tipau unii la altii, furiosi.

El s-a intors la discipolii lui si i-a intrebat: „De ce tipa oameni unii la altii?” Unul dintre discipoli a stat un pic pe ganduri si a raspuns: „Pentru ca ne pierdem calmul, de aceea tipam.”

„Dar de ce trebuie sa tipi daca cealalta persoana sta chiar langa tine? Poti la fel de bine sa ii spui ce ai de spus si intr-o maniera calma.”, i-a replicat calugarul.

Citeste si:
Cum să fii mereu stylish fără să cheltui prea mult
Cum să fii mereu stylish fără...

Discipolii au mai dat si alte raspunsuri, dar niciunul nu a fost satisfactor pentru calugar. Intr-un final, acesta le-a explicat:

„Atunci cand doua persoane sunt furioase una pe cealalta, inimile lor se distanteaza. Ca sa acopere acea distanta, ei trebuie sa tipe unii la altii. Cu cat devin mai furiosi, cu atat tipa mai tare unii la ceilalti, ca sa acopere o distanta imensa.

Citeste si:
Poezii despre familie – cele mai frumoase poezii despre familie
Poezii despre familie – cele...

Foto: Wikipedia

Foto homepage: Wikipedia

Ce se intampla atunci cand doi oameni se indragostesc? Ei nu tipa unul la celalalt, ci isi vorbesc bland, fiindca inimile lor sunt foarte apropiate. Distanta dintre inimile lor este fie inexistenta, sau foarte mica…”

Calugarul a continuat: „Atunci cand se iubesc chiar mai mult, ce se intampla? Ei nu isi vorbesc, doar isi soptesc si doar astfel ajung si mai aproape in dragostea lor. Intr-un final nu mai au nevoie nici macar de soapte, ajung doar sa se priveasca unul pe celalalt, atat. Iata cat de apropiati ajung sa fie oamenii atunci cand se iubesc unul pe celalalt.”

Apoi si-a privit discipolii si le-a spus: „Asa incat, atunci cand va certati, nu lasati ca inimile voastre sa se indeparteze, nu lasati ca acele cuvinte sa va faca sa va indepartati si mai mult. Altfel, intr-o zi, distanta va deveni atat de mare incat nu veti mai gasi calea de intoarcere."

Via Facebook


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri