Oare nu cumva exista acest motanel alungat, prigonit, in fiecare din noi?

Apoi am simtit ca cineva ma linge – Uratul, in asa mare durere, suferind si in mod evident pe moarte, incerca sa ma alinte. L-am tras mai aproape si si-a pus capul in palma mea. Apoi si-a intors ochiul auriu spre mine si auzeam cum toarce. Chiar si in cea mai adanca durere, acest motan uratit de rani cerea doar putina afectiune si poate, un pic de compasiune.

In acel moment m-am gandit ca Uratul este cea mai frumoasa, cea mai iubitoare creatura pe care am vazut-o vreodata. Nu a incercat nicio clipa sa ma muste sau sa ma zgarie, sau sa fuga de mine , sau sa se zbata in vreun fel. Uratul ma privea increzator ca am sa il ajut sa isi usureze durerea.

A murit in bratele mele inainte sa ajung in casa, dar am stat si l-am tinut pentru multa vreme, gandindu-ma cum micutul acela ranit si vagabond ma poate invata despre ce inseamna puritatea spiritului si ce inseamna sa iubesti asa de adevarat si total. Uratul m-a invatat despre compasiune mai mult decat o mie de carti, conferinte sau prelegeri si pentru aceasta am sa ii fiu mereu recunoscator. El poate era ranit si urat pe exterior, dar eu eram pe interior si pentru mine era momentul cand trebuia sa merg mai departe si sa invat sa iubesc adevarat si profund.

Multi oameni vor sa fie mai bogati, mai plini de succes, mai placuti, mai frumosi, dar eu voi incerca intotdeauna sa fiu

URATUL.

***

Aceasta este povestea motanului caruia toata lumea ii spunea Uratul. Pe masura ce citeam povestioara, incepeau sa imi apara lacrimi in colturile ochilor: Oare nu cumva exista acest motanel in fiecare din noi, cersind pentru fiecare strop de iubire si afectiune si crezand probabil ca din diferite cauze, aceasta iubire ar fi nemeritata? Un motanel care ofera inmiit… si facand ca de fapt, lumea sa fie un loc putin mai bun…

Povestioara face parte din cultura internetului si a fost preluata si distribuita in numeroase surse. Exista si o pagina de Facebook inspirata de aceasta poveste, unde iubitori de animale, in special pisici, impart povesti asemanatoare: Ugly The Cat.

Foto: Flickr/ naitokz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri