11 Septembrie 2015 publicat în Lifestyle 13 share-uri

"Fac exercitiul recunostintei: in fiecare dimineata gasesc trei motive pentru care sunt recunoscatoare in acea zi." Va invitam sa cititi un interviu cu Izabela Panescu, realizatoarea emisiunii "Tinerete fara batranete", si sa descoperiti care este secretul personal pentru o viata sanatoasa si implinita:

In fiecare dimineata beau un pahar sau doua cu apa calduta sau la temperatura camerei, in care pun cateva picaturi de lamaie. Apoi iau un mic dejun special, mi-am creat un obicei nou in ultimele patru luni. A fost o mare provocare pentru mine, pentru ca n-as fi crezut vreodata ca pot manca asa ceva dimineata. Nu va spun inca despre ce este vorba, pentru ca pregatesc o postare detaliata pe care o voi publica pe blogul meu, www.IzabelaPanescu.ro.

In privinta pielii ma demachiez in fiecare dimineata si seara si ma hidratez cu ajutorul unui ulei vegetal (cocos, argan, migdale, macadamia, avocado). Si hidratarea din interior este foarte importanta in ritualul meu zilnic. Pentru ca imi e greu sa beau apa, imi pregatesc sucuri cu ghimbir si fructe, pe care le iau cu mine oriunde ma duc.

La capitolul sport, in zilele in care nu fac yogilates fie merg cel putin jumatate de ora pe jos, fie urc si cobor scarile pana la etajul 8 si inapoi de cateva ori :) Cat despre psihic, fac diverse exercitii. Unul dintre ele este “exercitiul recunostintei”: in fiecare dimineata gasesc trei motive pentru care sunt recunoscatoare in acea zi.

5. Stiu ca ai renuntat la zahar si ai adoptat un stil de viata raw. Care sunt efectele asupra organismului?

In primul rand, a nu se intelege ca am o alimentatie 100% raw. Da, mananc cat de mult pot crud, nepreparat termic, dar nu sunt raw. Si nici vegetariana. Mananc de toate, dar proportia cea mai mare o au legumele si fructele. Da, am renuntat la zahar, dar din nou, asta nu inseamna ca nu mai pun nimic cu zahar in gura. Se intampla sa mai mananc o bucatica de ciocolata, o inghetata sau o prajitura.

Diferenta fata de acum cativa ani este insa uriasa! Inainte mancam 2 savarine fara sa clipesc, iar o cutie cu bomboane de ciocolata si caramel se termina in mai putin de jumatate de ora. Ba chiar daca aveam doua cutii pe amandoua le mancam! Nu ma puteam opri. Acum simt nevoia din ce in ce mai rar sa mananc ceva dulce din magazine sau restaurante. Nu a fost usor deloc, dar pentru ca am facut schimbarea constient, treptat si fara sa imi interzic ceva, am reusit.

Cred foarte mult ca dietele bazate pe alimente interzise functioneaza doar pe termen scurt, uneori chiar foarte scurt. Asadar, as spune ca am un stil de viata echilibrat, nu raw, iar efectele sunt foarte, foarte multe. In ultimii ani am avut nevoie de medic si de medicamente de foarte putine ori. Si cu asta cred ca am spus totul :)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri