Alexandru Agarici: Coachingul de expresivitate a vorbirii sau cum sa comunici ca sa te faci auzit

2 Ianuarie 2015 publicat în Lifestyle 19 share-uri

Alexandru Agarici este actor, tata si coach de expresivitate a vorbirii. Mai multe despre ce presupune coachingul expresivitatii vorbirii, o metoda inedita si complexa, va invitam sa aflati din interviul pe care ni l-a acordat Alexandru Agarici. Expertul ne invata cum sa comunicam astfel incat sa fim iubiti si sa ne facem cu adevarat auziti.

9. Cu ce tipologie de oameni intampinati cele mai mari dificultati? Cu cei timizi, carora le este frica sa se exprime, sau cu cei expansivi si volubili, care se exprima “prea mult”? Pot fi corectate “antitalentul in comunicare” si “supratalentul”?

R: Orice regizor prefera un actor energic. Mai degraba sa potolesti o energie buna, decat sa o cauti. Dar sa te fereasca sfantul de energiile haotice! Cad lat dupa o sesiune cu oameni de genul asta. Talentul este conceptul cu care ma lupt din rasputeri. In anul intai de facultate era sa fiu dat afara din lipsa de talent. De asta am intrat si la Opereta si la National cand am terminat facultatea... Aptitudinile pot fi native, adevarat, dar ele pot fi deprinse prin munca si metoda corecta. Deci un ”netalentat” are drumul lui spre inima publicului. Poate cu mai multa munca, dar il are.

"Problemele in comunicare vin de undeva din interior"...

10. Tineti cont si de profilul psihologic al persoanei pe care o aveti in fata atunci cand o indrumati catre gasirea propriei voci? Sunt sanse ca o persoana emotiva sa devina un vorbitor impozant, o persoana care isi studiaza fiecare cuvant, un speaker spontan?

R: Mai in gluma mai in serios, cineva m-a intrebat odata daca am facut si Facultatea de psihologie. Problemele in comunicare vin de undeva din interior, dar atunci cand aflam ca publicul nu ne uraste, ca emotiile ne transfigureaza, si ca putem sa ducem publicul in lumea noastra ca intr-un film de aventuri, parca toate incep sa se lumineze si sa se clarifice. Incet, incet, cu multa dragoste pentru public.

11. Ce sa facem atunci cand suntem pusi fata in fata cu agresivitatea verbala a interlocutorului? Ne puteti da cateva recomandari?

Nu sunt expert in gestionarea conflictelor, dar am trecut prin situatii asemanatoare. E bine sa stii cu cine te vezi. Un om nu se manifesta din senin asa, si doar cu tine. A mai facut-o. Nu raspundeti, apelati la cei in drept sa faca ordine, de cele mai multe ori exista, sau lasati-i pe mitocani sa vobeasca singuri. Oricum nu aveti nimic de castigat de la ei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri