Superstitii de Anul Nou: descopera ce iti aduce implinire sufleteasca si prosperitate in noul an!

29 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 91 share-uri

Superstitiile din intreaga lume au ceva in comun: ele apar din dorinta noastra de a ne asigura ca putem avea parte de un viitor mai bun. Ele creeaza iluzia ca ne putem schimba destinul prin cateva obiceiuri simple, ajutandu-ne sa scapam intr-o oarecare masura de teama de necunoscut. Afla care sunt superstitiile de care trebuie sa tii cont pentru a avea un an mai prosper plin de impliniri.

Se spune ca fetele care vor sa isi viseze sortitul trebuie sa puna intr-un vas cu apa un mar proaspat, un banut si un fir de busuioc. Astfel in acea noapte cel cu care se vor casatori li se va arata in vis. Pentru a-si intalni sortitul, fetele trebuie sa numere noua stele de pe cer si sa adreseze o ruga ultimei stele care daca va straluci mai puternic decat celelalte inseamna ca ursitul lor va fi frumos si voinic. Fetele care se trezesc in ziua de Anul Nou si vad pe fereastra un barbat au mari sanse de a se casatori in curand.

Conform unei superstitii, lumina si zgomotele puternice pot alunga energiile negative din jurul nostru; ele ne ofera protectie intrucat artificiile, clopoteii si pocnitorile prin intermediul carora ne facem simtita prezenta, le inspira teama spiritelor malefice.

De Anul Nou nu este bine sa avem datorii! Daca nu scapam cat mai repede de acestea anul care urmeaza va fi unul dificil din punct de vedere financiar: vom avea parte numai de datorii. De asemenea, trebuie sa evitam sa imprumutam bani in aceasta noapte deoarece vom avea oportunitati mai putine de a strange multi bani. Pentru a deveni mai bogati putem pune o moneda in paharul din care bem la miezul noptii sau in vasul cu apa in care ne vom spala pe fata in prima zi a anului.

Pentru ca nenorocirile sa ne ocoleasca trebuie sa primim in prima zi din an un oaspete care nu este blond sau roscat; doar astfel putem iesi din casa in aceasta zi fara a avea parte de ghinion. De asemenea, sprancenele invitatului care trece pragul casei noastre nu trebuie sa fie impreunate. Pentru a nu avea probleme nu trebuie sa fim atenti numai la aspectul fizic al musafirului; este importanta si personalitatea sa intrucat acesta poate contribui la schimbarea vietii noastre.

Exista o superstitie prin care ne putem purifica locuinta; tot ce trebuie sa facem este sa deschidem la miezul noptii usile si ferestrele si sa le lasam deschise timp de cateva minute. Doar astfel ne vom elibera de energiile negative care ne ameninta pacea sufleteasca.

Foto: Pahare, Shutterstock

Un rol important il au si superstitiile legate de ce consumam in noaptea dintre ani. De Anul Nou nu trebuie sa mancam carne de pasare deoarece aceasta ne poate alunga bunastarea si norocul. Cel mai bine ar fi sa servim fasole pestrita sau varza pentru ca foile sale seamana cu bancnotele de hartie; astfel vom avea parte de mai multe sanse de a ne imbogati. Alimentele care au forma unui cerc pot aduce multe clipe de bucurie in familia noastra.

La spanioli exista o superstitie conform careia daca mancam 12 boabe de strugure, dorintele noastre pentru cele 12 luni ale anului se vor implini. Aceeasi superstitie exista si in Portugalia doar ca in locul strugurelui, portughezii consuma smochine. Consumul de peste ne va ajuta sa trecemi cu usurinta peste toate problemele care intervin in noul an.

Vascul simbolizeaza statornicia dragostei si prieteniei dintre noi, motiv pentru care sarutul sub vasc din aceasta noapte ne scapa de certuri, aducand armonia in relatia noastra si intensificand sentimentul de iubire. De asemenea, vascul cu care ne decoram casa poate sa ne proteje de ghinion in anul care vine.

Hainele pe care le purtam de Revelion trebuie sa fie colorate pentru a ne asigura ca anul nou va fi plin de veselie. Purtand haine noi, vom putea trece mai usor peste dezamagirile din vechiul an, acestea amintind de speranta cu care intampinam un nou inceput. Daca ne imbracam in rosu, exista posibilitatea ca in noul an sa avem parte de mai multa dragoste.

In anumite parti ale lumii, oamenii cred ca daca dau foc la mingi din materiale usor inflamabile sau la papusi facute din hartie sau carpa, problemele din anul care a trecut vor disparea, focul fiind si un simbol al purificarii si al regenerarii. Pentru alti oameni focul este asociat cu pasiunile care isi vor face aparitia in anul urmator.

Trebuie sa evitam treburile gospodaresti in prima zi a anului: daca maturam si spalam rufe vom alunga norocul din casa noastra. Este indicat sa ne dedicam in aceasta zi odihnei si relaxarii intrucat vom fi obositi dupa petrecerea de Revelion.

Se mai crede si ca daca Revelionul ne prinde tristi, supararile ne vor insoti pe tot parcursul anului. Noaptea dintre ani ne arata modul in care va decurge noul an, prevestind astfel viitorul. Asa ca sa lasam grijile in urma si sa ne bucuram alaturi de cei dragi de petrecerea de Anul Nou. Si nu uita ca pentru a avea parte de belsug, noul an nu trebuie sa ne gaseasca flamanzi si fara bani in buzunare!

Foto prima pagina: Femeie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri