Sfantul Andrei: 12 obiceiuri europene ca sa-ti afli soarta in dragoste si cu cine te vei casatori

28 Noiembrie 2014 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Afla-ti soarta in dragoste in noaptea Sfantului Andrei si descopera cele mai cunoscute metode si obiceiuri europene de dezlegare a viitorului matrimonial!

Mai mult, tot in aceasta seara, in noaptea dinspre Sfantul Andrei, unele tinere pun sub perna mai multe hartiute cu diverse nume de barbati care le-ar putea fi pereche in viata. A doua zi dimineata, cand se trezesc, trebuie sa extraga de sub perna unul dintre aceste biletele si sa-l citeasca. Se spune ca primul bilet extras contine si numele viitorului sot.

In Slovacia si Cehia, tinerele scriu pe bucati mici de hartie numele a mai multor barbati care le-ar putea fi soti. Introduc ulterior aceste hartiute cu nume masculine in interiorul unui aluat, pentru a face “halusky”, niste umpluturi moi. In momentul cand umpluturile halusky sunt gatite, prima care se va ridica la suprafata apei va dezvalui si numele viitorului sot al fetei.

In mod traditional, in Ucraina, tinerele prepara din apa si faina alba anumite prajiturele numite “balabushky”. Pe vremuri, se spune ca tinerele obisnuiau sa aduca in gura apa de la fantana pentru a face aceste prajituri, iar baietii obisnuiau sa le faca sa rada pentru a scapa apa. Cand prajiturelele “balabushky” erau gata, fiecare fata trebuia sa aleaga una si sa o marcheze cu o fasie colorata sau o bucata de hartie. Asezau prajiturelele pe o carpa, urmand sa lase un caine flamand sa intre in casa. In functie de felul in care cainele manca prajiturile respective, fetele puteau face previziuni in ceea ce priveste viitorul lor. Daca, spre exemplu, cainele lua una dintre acele prajituri si se retragea cu ea intr-un colt, tanara care isi recunostea prajitura ca apartinandu-i stia ca destinul ei este sa se marite departe de casa.

O alta metoda folosita de tinere pentru a-si prezice viitorul in dragoste si de a afla cand si daca se vor casatori este reprezentata de metoda pantofilor. Mai multe tinere isi aliniaza pantoful stang in ordine intr-o incapere, de la peretele aflat cel mai departe de usa si pana la usa. Se schimba primul pantof, apoi si ceilalti pantofi si se adauga lantului pana cand unul dintre pantofi atinge pragul usii. Fata al carei pantof ajunge primul la usa se va marita prima si se va marita in curand.

Foto int: Magie, Spiritualitate via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri