10 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Aceasta este una dintre cele mai obsesive intrebari cu care umanitatea s-a confruntat de-alungul timpului. Ce se intampla cu mintile noastre dupa ce murim?

Foto: Shutterstock.com; experienta aproape de moarte

Dr. Sam Parnia, coordonatorul studiului, crede ca aceste puternice experiente aproape de moarte sunt foarte raspandite dar prea putin intelese si acceptate in comunitatea stiintifica. Dar noul studiu aduce mai multe evidente ca, dupa ceea ce noi denumim moarte, constiinta continua sa existe, chiar si pentru un scurt timp. Studiul ne arata ca moartea poate fi privita ca un proces, mai degraba. Viata nu ar fi un sistem pe care pur si simplu il inchidem la final.

EXPERIENTA APROAPE DE MOARTE

Un barbat de 57 de ani a fost capabil sa descrie cateva elemente ale scenei ce se petrecea in timp ce era inconjurat de asistente:

„Stim ca organul creier nu mai poate functiona odata ce inima s-a oprit”, spune Dr. Sam Parina „Dar in acest caz, constiinta pare ca a continuat pana la 3 minute in perioada cat inima nu a mai batut deloc, chiar daca in mod tipic, dupa oprirea inimii, creierul isi inceteaza si el functionarea dupa 20-30 de secunde.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Omul a descris tot ce s-a intamplat in camera, dar si mai important, el a auzit doua bip-uri ale unui apart care se afla in camera si care facea acest zgomot la interval de 3 minute, asa incat am putut sa masuram timpul cat a durat aceasta experienta.

„Parea foarte credibil si tot ceea ce a zis ca i s-a intamplat, chiar s-a intamplat”, spune Parina.

Iti recomandam si:

Cei morti sunt doar invizibili, nu absenti...

Am murit si m-am descoperit pe mine insami

Experienta aproape de moarte, o minune!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri