Prieteniile vin si se duc. Pe unele le pierzi pe drumul vietii, cu altele noi te alegi la loc, pe unele le intrerupi din diverse motive si le innozi ulterior la loc. De pe urma lor nu devii nici mai frumos, nici mai urat, nici mai bogat, nici mai sarac, nici problemele tale nu se risipesc peste noapte, nici nu devii mai tanar decat ai fost vreodata. Prieteniile tin insa de cald cand sufletului tau ii este frig. Iti dau incredere in tine si in toti ceilalti din jur.

Daca ai multi prieteni, te poti considera un om norocos. Daca ai cel putin un prieten adevarat, atunci nu pot decat sa te felicit! Te numeri printre oamenii fericiti. Prietena cea mai buna care stie sa tradeze si cel mai bine... o simpla fraza si imaginatia scenaristilor de telenovele a nascocit deja un text incitant si picant. Daca aceasta fraza se transpune insa in realitate, lucrurile nu mai sunt deloc la fel de captivante. Devin groaznic de dureroase...

Ei, si ce este asa tragic in toata situatia asta? Prieteniile vin si se duc. Pe unele le pierzi pe drumul vietii, cu altele noi te alegi cand nu te astepti, pe unele le intrerupi din diverse motive si la un moment dat in timp, dupa voie si nevoie, le innozi la loc. De pe urma lor nu devii nici mai frumos, nici mai urat, nici mai bogat, nici mai sarac. Nici problemele tale nu se risipesc peste noapte, nici nu devii mai tanar decat ai fost vreodata. Prieteniile isi au insa rostul lor in lume: tin sufletului de cald cand ii este frig si parca nimic nu il mai poate aduce la viata. O singura prietenie te poate face sa ai incredere intr-o lume intreaga.

Un prieten adevarat nu te lasa la greu, un prieten adevarat stie "de ce..." fara sa fii nevoit sa-i explici "cum..". Un prieten adevarat poate face multe pentru tine si sufletul tau. Cand ti se inchid toate usile in nas, nimeni cu exceptia unui prieten adevarat nu se gaseste sa-ti deschida gemuletul de la vreo mansarda. El o face insa. Bine si asa... Numai sa nu se razgandeasca... Numai sa nu te priveasca senin, asigurandu-se ca ferastruica este bine ferecata.

Asa este insa in viata. Aici exista prietenie adevarata, aici nu mai exista adevar in prietenie. Legea compensatiei functioneaza chiar si in relatiile interumane. Si ce daca ai fost tradata de cea mai buna prietena? Au patit-o si altii. A patit-o si Shania Twain. Ti se intampla si tie. In lumea adolescentilor este un lucru care se intampla in mod frecvent. Cand esti insa un om matur, un om matur ce crede in sensul si in valoarea prietenie, un om a carui experienta de viata l-a invatat ca nici macar cea mai mare iubire din lume nu va inlocui vreodata o prietenie adevarata, te zgaltaie din temelii.

La maturitate, o prietenie este aur si ca sa constati acest lucru trebuie mai intai sa o pierzi. Si stai apoi sa vezi cum e... Se naste o durere care nu te lasa sa dormi noaptea. Daca nu mai poti avea incredere in ea, prietena ta cea mai buna, atunci in cine? Este cumplit sa pierzi o mare iubire, insa chiar daca nu o crezi, stii ca la un moment dat durerea o sa treaca. O sa dai uitarii, o sa o iei de la inceput, o sa gasesti mai devreme sau mai tarziu consolare in alte brate, o sa gasesti alti ochi care sa te farmece si un alt suflet care sa te farmce. O ai insa alaturi pe cea mai buna prietena care o sa te ajute sa treci peste asta. O sa-ti dea sfaturi, o sa te sprijine, o sa te inteleaga si o sa-ti stearga lacrimile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri