Nu degeaba se spune ca cioara este cea mai inteligenta pasare de pe planeta... Ea a aflat secretul fericirii. Citeste o povestire care iti poate schimba viata!

O poveste interesanta si plina de morala care a cucerit intreg internetul si care ne invata cel mai simplu secret al fericirii: sa fim multumiti cu ceea ce avem. In loc sa ravnim la viata si la fericirea altora, sa ne bucuram de propria viata si fericirea va veni de la sine.

Cioara sau Paunul. Cine crezi ca este mai fericit?

Foto int 1: Cioara, Shutterstock; Foto int 2: Paun, Shutterstock

O cioara traia in padure si era absolut multumita de viata sa. Insa intr-o zi a vazut o lebada… “Aceasta lebada este atat de alba”, s-a gandit cioara. “Si eu sunt atat de neagra. Aceasta lebada trebuie sa fie cea mai fericita pasare din lume.”

Cioara i-a comunicat lebedei ceea ce gandea.De fapt”, i-a raspuns lebada. “Simteam ca sunt cea mai fericita pasare din imprejurimi pana cand am vazut un papagal care avea doua culori. Acum cred ca papagalul este cea mai fericita pasare care a fost creata"

Apoi cioara l-a abordat pe papagal. Papagalul i-a explicat: “Am trait o viata foarte fericita pana cand am vazut un paun. Eu am doar doua culori, insa paunul are o multitudine de culori.”

Mai tarziu, cioara a vizitat un fazan de la gradina zoologica si a vazut ca sute de oameni s-au adunat ca sa il vada. Dupa ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de paun.Draga paun”, a spus cioara. “Esti atat de frumos, in fiecare zi mii de oameni vin sa te vada. Cand oamenii ma vad pe mine, imediat ma gonesc. Cred ca esti cea mai fericita pasare de pe planeta.”

Paunul a raspuns: “Am crezut dintotdeauna ca sunt cea mai frumoasa si fericita pasare de pe planeta. Insa din cauza frumusetii mele, sunt inchis in aceasta gradina zoologica. Am cercetat cu atentia gradina zoological si am realizat ca cioara este singura pasare care nu este inchisa intr-o cusca. Asa ca zilele trecute m-am gandit ca daca as fi o cioara, as putea sa hoinaresc fericit pretutindeni.”

Morala:

Aceasta este si problema noastra. Ne comparam in mod zadarnic cu altii si ne intristam. Nu pretuim ceea ce Dumnezeu ne-a dat ceea ce duce la ciclul vicios al nefericirii. Invata sa fii fericit cu ceea ce ai in loc sa te agati de ceea ce nu ai. Intotdeauna va exista cineva care va avea mai mult sau mai putin decat ai tu. Persoana care este multumita cu ceea ce are este cea mai fericita persoana din lume.

Autor: Anonim

Foto homepage: Cioara, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Raluka, probleme de sănătate extrem de grave. Artista ar putea face infarct oricând!

27 Ianuarie 2022 - kudika.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri