Ne-ar placea sa credem ca invatam din experientele trecute si din greseli si mai ales atunci cand vine vorba despre iubire. - Kayla Knopp, cercetatoare.

S-a descoperit ADEVARUL INCOMOD despre oamenii care insala

O FAC DIN NOU!

Un studiu recent arata ca persoanele ce au inselat o data, o vor face din nou. Exista de 3,5 ori mai multe sanse ca cei care insala sa repete gestul, spre deosebire de persoanele care sunt fidele. Studiul, prezentat de catre Universitatea din Denver arata ca inselatul reprezinta un ciclu atat pentru partenerul care insala, cat si pentru cel care sufera din acest motiv.

Foto: Shutterstock.com, cuplu, cearta

Autoarea studiului, Kayla Knopp a intervievat 484 de persoane necasatorite cu varsta intre 18 si 34 de ani si a aflat ca cei care au inselat intr-o relatie, vor insela si in urmatoarea lor relatie.

Cei care au fost inselati este mult mai probabil ca isi vor alege parteneri noi care vor face acelasi lucru, starnind aceeasi suferinta.

Acelasi tipar se aplica si in cazul relatiilor abuzive. Daca intr-o relatie unul dintre parteneri este agresiv, va repeta acelasi comportament si in relatia urmatoare, de asemenea, cel care sufera de urma violentei va suferi si in relatia urmatoare. Exista de 5 ori mai mult sanse ca cel ce a avut un comportament agresiv intr-o relatie, sa se comporte din nou la fel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

„Ne-ar placea sa credem ca invatam din experientele trecute si din greseli si mai ales atunci cand vine vorba despre iubire, dar cercetarea noastra a aratat ca oamenii nu pot sa rupa acest ciclu prea usor. ”, a spus cercetatoarea Kayla Knopp.

  • De ce se intampla acestea?

Cercetari anterioare au aratat ca cei care insala sunt foarte buni la a-si argumenta infidelitatea si de asemenea sunt foarte optimisti in privinta felului cum pot gestiona situatii riscante. Alte cercetari au aratat ca factori de natura personala cum ar fi anxietatea sexuala, predispozitia sexuala si placerea pentru risc ar mai juca un rol important in ceea ce priveste iselaciunea. Inselaciunea este o chestiune relativ comuna. In Statele Unite se intampla in 25% dintre relatii. De asemenea, relatiile unde prevaleaza violenta domestica, cu 29% dintre femei care raporteaza violenta. Dintre acestea, 94% au raportat abuzul emotional.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Aceasta cercetare arata si mai clar faptul ca trebuie sa constientizam patternurile care ne afecteaza in relatii si sa le rupem. Foarte multi oameni nici nu au curajul de a admite ca este o problema importanta cu care se confrunta si astfel nici nu intreprind pasi pentru solutionarea ei.

Foto homepage: Shutterstock.com; infidelitate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri