23 Iulie 2014 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Vara este unul dintre anotimpurile preferate de romani pentru vacante. Plaje infinite, nisip fin si auriu, soare arzator, apa turcoaz, ce poate fi mai frumos decat o vacanta la mare. Si pentru ca ofertele sunt multe, variate si atractive iata un top al celor mai cautate destinatii de vacanta pentru acest sezon.

Insulele Grecesti

Frumusetea insulelor grecesti nu poate fi comparata cu nimic. Multe, frumoase si accesibile, insulele grecesti sunt preferatele roamanilor cand vine vorba de vacanta de vara. Fie ca vorbim de Creta, Corfu, Rhodos, Thassos, Zakynthos, Santorini sau Skyathos, farmecul Greciei este unul aparte. Plajele cu nisip fin sau pietricele albe, apa limpede de culoarea smaraldului, inconjurate de paduri de pini, sunt locurile perfecte pentru o vacanta de vis. Printre cele mai cautate destinatii de anul acesta se numara Creta, Corfu si Skyathos.


Foto: Agios Nikolaos, insula Creta via Shutterstock

Insula Corfu este una dintre cele mai apropiate insule de Italia, motiv pentru care cei care vor alege aceasta destinatie, vor simti si un pic si din aerul italian. Mai mult decat atat, insula Corfu este cea mai verde insula a Greciei, avand peste 3 milioane de maslini plantati in urma cu 300 de ani de venetieni. Insula ofera numeroase locuri de vizitat printre care: Cetatea veche a orasului Corfu, Palatul Imparatesei Sissi sau Palatul Achillon, Insula Soarcelui, Canal D’Amour, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa, ceea ce face ca insula Corfu sa fie un adevarat colt de Rai.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire

Insula Creta este cea mai mare insula a Greciei, cunoscuta ca fiind locul nasterii lui Zeus. Capitala insulei este Heraklion, un oras frumos dar destul de aglomerat, recunoscut pentru cele doua piete Plateia Venizelou si Plateia Eleftherias. Tot pe insula se afla si Palatul lui Knosos, cel mai mare palat din perioada minoniana.

Insula Skyathos este cea mai mica insula a Greciei, cunoscuta pentru cele multe si cele mai frumoase plaje din lume, mai exact 69 la numar. Mai mult decat atat in ultimii ani a devenit o destinatie de vacanta preferata de foarte multi turisti, datorita celebrului film Mamma Mia care s-a filmat pe insula. Din portul Skyathos se poate opta pentru o croaziera tematica, se poate vizita Castro unde veti descoperi ruinele orasului medieval, Manastirea Evanghelistria si Biserica Aghios Nikolaos cu ceasul la clopotnita. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Skyathos sunt Mandraki sau “Portul lui xerxes”, Koukounaries preferata de pasionatii de sporturi nautice si Lalaria cunoscuta pentru milionele de pietrele mici si albe.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Foto homepage: Santorini, Grecia via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri