Topografia lacrimilor releva peisaje senzationale. Par a fi campii de ghiata surprinse de undeva, de la mare inaltime. Sunt de fapt, emotiile noastre, captate intr-o picatura de lacrimi.

Rose-Lynn Fisher a devenit cunoscuta in intreaga lume datorita acestei revelatii pe care a avut-o, intr-un moment intens din viata ei: S-a gandit 'oare cum arata lacrimile la microscop?'

Apoi, pe parcursul catorva ani, Rose-Lynn Fisher a fotografiat lac

rimi. Pe ale sale si ale oamenilor din jurul sau: lacrimi de ras, lacrimi de exaltare intr-un moment liminal, lacrimi ale memoriei… etc.

„Compozitiile aleatorii pe care le-am gasit privind lacrimile la dimensiuni macro evoca adesea senzatia unor locuri, de parca ar fi privelisti de la inaltime ale unui teren emotional. Chiar daca natura empirica a lacrimilor este o chimie de apa, potasiu, proteine, minerale, hormoni, anticorpi si enzime, topografia lacrimilor exprima peisaje de moment, care se aseamana cu amprentele cuiva. Aceasta serie este precum un atlas al unor peisaje efemere”, spune Rose-Lynn Fisher. Ceea ce este special in legatura cu imaginile realizate de Rose-Lynn Fisher este aceea ca acestea au puterea de a calatori prin sufletele oamenilor, de a-i emotiona, indiferent de locurile carora acesti oameni le apartin. Imaginile topografice ale lacrimilor sunt cunoscute acum in intreaga lume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Dislexia e superputerea a mii de copii și adolescenți Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Rose-Lynn Fisher a fost de acord sa ne povesteasca mai multe despre acest superb proiect artistic care are capacitatea de a transgresa granitele si de a-i uni pe milioanele de oameni ce au vazut imagini macro ale lacrimilor:

✧ Garbo.ro: Cand ai avut ideea aceasta de a fotografia lacrimile?

Rose-Lynn Fisher: Era o perioada a vietii mele de schimbari si durere. In timp ce plangeam, mi-a venit ideea de a-mi privi lacrimile sub microscop. In acel moment a rasarit brusc curiozitatea de a vedea cum ar arata toate aceste lacrimi de aproape. Se intampla in 2008. Dupa ce am vazut primele imagini ale lacrimilor la microscop, am vrut sa continui. Asa incat am lucrat la acest proiect incet si linistit pentru mai multi ani.

✧ Garbo.ro: Spui ca lacrimile pot fi privite precum o expresie, un limbaj. Chiar ca o manifestare a „poeziei vietii”. Dupa ce ai surprins atat de multe tipuri de lacrimi in fotografii… Iti amintesti de un astfel de „poem” care sa te fi impresionat cel mai tare? (Adica… cea mai frumoasa topografie de lacrimi care te-a impresionat si care este povestea sa.)

Lasă-i să te judece! Lasă-i să zică ce vor! Mergi pe drumul tău cu sufletul curat! Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Rose-Lynn Fisher: Momentele trec, lacrimile se usuca. Uneori exista si senzatia aceasta ca ceva se termina si in acelsi timp incepe, o noua respiratie pe care o iei, un alt moment. Uneori este precum o furtuna care trece si apoi apare soarele.

Lacrimi ale posibilitatilor si sperantei (Tears of Possibility and Hope) Copyright: Rose-Lynn Fisher - The Topography of Tears

>>> Vezi mai multe imagini topografice ale lacrimilor, pe site-ul lui Rose-Lynn Fisher

Poate o amintire se face ivita, sau poate o idee, o intuitie, o senzatie, un sentiment, sau poate o conexiune. Uneori este senzatia de reumplere, alte ori de goliciune. Poate ca nu exista cuvinte care sa descrie despre ce sunt lacrimile. Cred ca sunt atatea moduri de a „asculta”. Pentru mine, poezia vietii apare in acele momente scurte cand sunt conectata cu ceva primal si imposibil de rostit, ceva expansiv, ceva ce unifica si care in mod tacut este puternic. Imaginile lacrimilor ce reflecta aceasta stare sunt cele fata de care ma simt cel mai conectata.

Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să dureze chiar si 7-12 ani

✧ Garbo.ro: Cum ai reusit pana la urma sa captezi legatura dintre stiinta si arta?

Rose-Lynn Fisher: Cred ca arta si stiinta sunt parteneri remarcabili. De exemplu, un microscop ofera acces catre complexitatea de nesfarsit a lumii naturale iar arta ma ajuta sa gasesc locul meu in aceasta complexitate; urmadu-mi inspiratia, fara limite.

Mereu am fost interesata sa privesc lucrurile mai de aparoape, de la tiparele pietrelor, pana la structura ariplior albinelor si pana la acest proiect cu lacrimile. Curiozitatea mea m-a fortat sa invat sa folosesc tehnologiile din stiinta astfel incat sa pot sa imi explorez intrebarile, observatiile si ideile prin arta. Apoi apar mai multe intrebari ca „de ce este asa”? Care sunt implicatiile, dincolo de imagini? Aceasta a dus catre dialoguri cu oameni de stiinta, largind conversatia si facand ca tot demersul sa devina chiar mai interesant.

Vinul, ca o simfonie a naturii Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

✧ Garbo.ro: Ce parere ai despre oamenii emotionali, cei ce plang mult?

Rose-Lynn Fisher: Ei bine, respiram, radem, plangem – unii mai mult decat altii. Se afla in natura noastra umana.

Foto homepage: Shutterstock.com; ochi, lacrima

Foto dr.: Shutterstock.com, lacrima, ochi


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri