Mutatiile unei gene reduc cu 40% riscul de boli cardiovasculare

12:06, 25 Iunie 2014 publicat în Lifestyle2 share-uri

Patru mutatii rare ale unei gene reduc cu 40% riscul maladiilor coronariene, au descoperit cercetatorii americani, care au analizat ADN-ul unui grup de aproximativ 4.000 de persoane.

Aceasta descoperire va permite dezvoltarea unor tratamente noi impotriva afectiunilor cardiovasculare, au apreciat oamenii de stiinta, ale caror studiu a fost publicat miercuri in revista americana New England Journal of Medicine.

Grasimile din sange, care iau mai multe forme - colesterolul "rau" (LDL), colesterolul "bun" (HDL) si trigliceridele - sunt asociate cu riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. In acest studiu, cercetatorii au pus accentul pe rolul trigliceridelor: un numar prea mare de trigliceride din sange contribuie in mare masura la bolile cardiovasculare. In schimb, un nivel prea ridicat al colesterolului "bun" (HDL) nu este atat de periculos pe cat se credea, transmite MEDIAFAX.

Citeste si:
Nu ezita să mergi la medic dacă ai picioarele reci și umflate! Poți...
Nu ezita să mergi la medic...

"Testele clinice recente efectuate asupra moleculelor care cresc nivelul colesterolului «bun», in combinatie cu rezultatele noastre genetice, sunt pe cale sa rastoarne certitudini medicale existente timp de decenii", a precizat Sekar Kathiresan, directorul serviciului de cardiologie preventiva la Massachusetts General Hospital si principalul autor al studiului.

Citeste articolul integral pe 9am.ro

Foto homepage: ADN uman, Shutterstock

Citeste si:
Cancerul ovarian - cancerul ginecologic cu cea mai mare...
 Cancerul ovarian - cancerul...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri