22 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 4 share-uri

'Iubirea nu este Romantism. Iubirea nu este atractie sexuala si nici macar acea legatura pe care o simti fata de membri ai familiei sau fata de partener'. - Barbara Fredrickson

6. Celulele sistemului tau imunitar reflecta experientele tale de iubire din trecut

Prea des ti se spune ca trasaturile tale viitoare sunt inscrise in ADN. Totusi, modurile in care genele se manifesta la nivel celular depinde de multi factori inclusiv de faptul de a te considera o persoana cu multe conexiuni sociale, sau o persoana care sufera de singuratate cronica.

Cercetatoarea investigheaza acum efectele sentimentelor de iubire asupra celulelor, testand daca oamenii care isi construiesc in fiecare zi mai multe micro-momente de iubire, au in acelasi timp un sistem imunitar mai bun.

Foto: Shutterstock.com; iubire, cer, soare

7. Momente scurte si intense din punct de vedere emotional au efecte biologice disproportionat de mari

Pare incredibil ca aceste momente scurte dar atat de intense ce survin atunci cand ne conectam unii cu ceilalti pot avea efecte atat de importante asupra biologiei noastre. Dar acest lucru se intampla pentru ca intre starea noastra de bine si experienta sociala exista o legatura puternica ce se manifesta ca intr-o spirala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Astfel incat, micro-momentele de iubire ne ajuta sanatatea, iar starea de bine fizic, ne deschide capacitatea de a iubi mai mult. Putin cate putin, iubirea zamisleste iubire, imbunatatind sanatatea, iar starea de sanatate zamisleste capacitatea de a iubi.

8. Nu considera iubirea si casatoria niste certitudini

“Cercetand iubirea, mi-am schimbat total perspectiva asupra acestui fenomen emotional. Inainte credeam ca iubirea este acel sentiment constant care sta la baza casatoriilor si defineste chiar si mariajul meu. Desi acea constanta exista desigur, vad acum ca legatura dintre mine si sotul meu ca pe o suma a micro-momentelor de rezonanta pozitiva pe care le-am impartit de-a lungul anilor. Aceasta perspectiva ma muta din acea paradigma care imi spunea ca iubirea noastra ar trebui sa o iau ca pe o certitudine. Iubirea este ceva ce trebuie sa re-cultivam in fiecare zi, spune Barbara Fredrickson.

9. Iubirea si compasiunea pot fi unul si acelasi lucru

Daca reimaginam iubirea ca pe o pleiada de micro-momente de pozitivitate impartasita, pare ca iubirea ti-ar cere sa fii intotdeauna fericit/a. Am aflat ca nu este adevarat. Poti sa experimentezi un micro-moment de iubire chiar daca tu sau persoana cu care te-ai conectat sufera. Iubirea nu iti cere sa ignori sau sa sufoci starile negative. Pur si simplu are nevoie de acele elemente care se numesc gingasie, emaptie si apreciere.

Compasiuena este forma pe care iubirea o ia atunci cand suferinta apare.

10. Schimbandu-ti perspectiva asupra iubirii, iti deschizi de fapt oportunitatea de a o experimenta cu adevarat

Stiinta ultimilor ani ne ofera noi perspective prin care putem sa analizam mai bine interactiunile noastre. Am aflat ca, acei oameni care isi iau macar un minut in fiecare zi ca sa se gandeasca daca s-au simtit in vreun fel conectati sau atenti la ceilalti, gestul lor initiaza o cascada de alte beneficii.


Iti recomandam si:

Cele 10 porunci ale unei Inimi Bogate

Ce este iubirea? 13 raspunsuri SURPRIZA pe care le dau copiii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri