10 curiozitati stiintifice despre Iubire care confirma Spiritualitatea

12:04, 22 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle321 share-uri

'Iubirea nu este Romantism. Iubirea nu este atractie sexuala si nici macar acea legatura pe care o simti fata de membri ai familiei sau fata de partener'. - Barbara Fredrickson

Barbara Fredrickson cercetatoare si profesoara de psihologie la Universitatea Carolina, directoare a Laboratorului Emotii Pozitive si Psihopsihologie, este autoarea unei carti despre cel mai frumos sentiment din lume: Iubirea – “Iubirea 2.0: Cum Emotiile noastre Supreme afecteaza tot ceea ce simtim, Gandim, Facem si Devenim”.

Intr-un articol pentru CNN, cercetatoarea face o sinteza a descoperirilor ei stiintifice despre Iubire. Trebuie sa ne schimbam modul de a gandi IUBIREA, argumenteaza ea! Din pacate, atunci cand ne gandim la Iubire, o facem in moduri foarte limitative. Cel mai adesea ne gandim doar la iubirea romantica sau la iubirea fata de parinti, copii, prieteni, partener. Dar iubirea este cu mult mai mult decat atat, sustine Barbara Fredrickson, iar ceea ce a gasit ea prin intermediul studiilor sale, confirma adevaruri despre iubire pe care civilizatia umana le stia de secole… Oamenii au insa pareri preconcepute despre iubire si isi restrang astfel capacitatea de a oferi lor insile si celor din jur, momente frumoase, prin acest sentiment sacru!

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...
  • Iisus: “Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum v-am iubit Eu pe voi, asa sa va iubiti si voi unul pe altul. Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii”. (Ioan 13, 34-35)
  • “Universul este o entitate completa, unica. Totul si toata lumea sunt legate intre ele de niste coarde invizibile. Nu frange inima nimanui; nu privi de sus pe cel care este mai slab decat tine. Suferinta unuia, la celalalt capat al lumii poate face intreaga lume sa sufere; fericirea altuia poate face intreaga lume sa zambeasca.” ~ Shams Tabrizi (Maestru Sufi, sec 13 d. Hr.)
  • “Dragostea este cel mai de pret dar din adancul sufletului unui om, catre un alt om, ca impreuna sa fie un intreg.” ~ Buddha

Stiinta de astazi confirma perspectiva spirituala asupra iubirii! “Iubirea nu este Romantism. Iubirea nu este atractie sexuala si nici macar acea legatura pe care o simti fata de membri ai familiei sau fata de partener”. - Barbara Fredrickson

10 curiozitati stiintifice despre iubire

1. E greu sa vorbesti despre iubire in termeni stiintifici fiindca oamenii au pareri preconcepute foarte puternice.

Foto: Shutterstock.com; iubire, soare, maini, apus

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Viziunea iubirii, asa cum apare ea in ultimele cercetari stiintifice, iti cere o schimbare de perspectiva radicala. Omaneii trebuie sa renunte la vechile lor credinte despre iubire si sa ia in considerare nu perspectiva lor mentala, ci perspectiva corpului lor. Iubirea nu este Romantism.

Iubirea nu este atractie sexuala si nici macar acea legatura pe care o simti fata de membri ai familiei sau fata de partener. Si… cel mai provocator aspect: Iubirea nu este infinita si neconditionata. Schimbarea radicala de perspectiva pe care trebuie sa o facem atunci cand vorbim despre Iubire, este aceasta: din perspectiva corpului tau, iubirea este un micro-moment de conexiune pe care il impartim unii cu altii.

Foto homepage: Shutterstock.com; iubire, plaja, mare, apus, oameni


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri