21 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Iubim ouale rosii de Pasti deoarece contin miracolul vietii si al Invierii in ele. Stiati insa care sunt cele mai cunoscute credinte si superstitii romanesti legate de ouale de Pasti?

Atunci cand se imparte de Pasti pentru sufletul celor dragi, ouale rosii au intaietate. Se spune ca ele sunt primele primite de Dumnezeu.

O alta credinta impamantenita este aceea ca doua persoane care ciocnesc oua rosii in ziua de Pasti se vor intalni si pe lumea cealalta si se vor recunoaste una pe cealalta. Cu o singura si esentiala conditie: aceea de a rosti in timp ce ciocnesc ouale: “Hristos a inviat!” si “Adevarat a inviat!”

Conform unei alte superstitii, este bine ca in dimineata zilei de Pasti, atunci cand mergem la biserica, sa avem asupra noastra cate un ou rosu. Nu doar ca il cinstim pe Dumnezeu astfel si ne amintim de jertfa sa, dar atragem asupra noastra mila si binecuvantarea divina.

Ouale se inrosesc de Pasti pentru a ne aminti de jertfa Mantuitorului si de sangele pe care l-a varsat pentru ca pacatele noastre sa ne fie iertate. Unele legende spun ca fecioara Maria ar fi asezat un cos cu oua sub crucea lui Iisus pentru a-i indupleca astfel pe soldati sa aiba mila de el. Sangele a curs peste oua, colorandu-le in rosu. Ouale rosii de Pasti, precum sangele lui Iisus, reprezinta un simbol al vietii si al invierii, al durerii, dar si al bucuriei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri