21 Aprilie 2014 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Iubim ouale rosii de Pasti deoarece contin miracolul vietii si al Invierii in ele. Stiati insa care sunt cele mai cunoscute credinte si superstitii romanesti legate de ouale de Pasti?

Traditia spune ca oul rosu de Paste capata puteri speciale, el putand vindeca si indeparta raul. Casa in care se vor afla pe masa de Pasti oua inrosite va fi binecuvantata cu spor, sanatate si armonie, cred batranii… Totodata, ouale de Pasti au si rolul de a pazi casa respectiva, ele indepartand “facaturile” si bolile, aducand in schimb binele.

In prima zi de Paste, dis-de-dimineata, exista obiceiul ca toti membrii familiei, si mai ales fetele, sa isi clateasca obrazul cu apa neinceputa in care au fost puse un ou rosu, o moneda de argint si un fir de urzica (optional). In timp ce isi spala fata in aceasta apa, ei trebuie sa spuna: "Sa fiu sanatos/a si obrazul sa-mi fie rosu ca oul; toti sa ma doreasca si sa ma astepte, asa cum sunt asteptate ouale rosii de Pasti; sa fiu iubit/a ca ouale in zilele de Pasti”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Brandul de suplimente Good Routine®, creat de Secom® Healthcare Group, își extinde prezența pe piața internațională prin listarea pe Amazon LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA


Foto: Oua rosii, Paste via Shutterstock

Astfel, ei vor fi sanatosi, frumosi, asteptati si indragiti precum ouale rosii de Pasti, vor fi tari precum banul de argint, aspri precum urzica, cu obrazul sanatos si imbujorat. Cel mai tanar membru al familiei sau cel care se spala ultimul trebuie sa ia oul si banul (oul il mananca, banul il pastreaza pentru la anul) dupa ce a efectuat la randul sau ritualul.

Ouale de Pasti se vopsesc doar in Joia Mare (cand a avut loc judecarea lui Iisus) si niciodata in ziua de Pasti daca nu vrei sa atragi asupra ta bolile.

Totodata, cel care pastreaza oul de Paste timp de 40 de zile, iar oul nu se strica, este considerat a fi un om norocos, iar acest lucru este interpretat ca fiind un semn bun.

In anumite zone din Romania, odata ce Pastele trece, ouale rosii se ingroapa in pamantul cultivat. Se crede ca pamanturile in care au fost ingropate oua rosii de Pasti vor fi binecuvantate cu belsug si rod, fiind ferite in schimb de grindina, inundatii sau seceta.

SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Foto homepage: oua de Pasti, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri