Libertatea de a nu sti

12:03, 18 Martie 2014 publicat în Lifestyle1238 share-uri

Atasamentul fata de ceea ce crezi ca esti nu iti permite sa fii Ceea Ce Esti Cu Adevarat. Atasamentul fata de propria cunoastere nu iti permite sa transcenzi cunoasterea. Iar Ceea Ce Esti Tu Cu Adevarat nu poate fi cunoscut, vazut sau auzit.

de Catalin Manea, expert Garbo

www.catalin-manea.com

Citeste si:
Atracția interpersonală: De ce ne plac sau ne simțim atrași de...
Atracția interpersonală: De...

__________________________

Omul este foarte preocupat cu atasamentul fata de propriile puncte de vedere. Atat de ocupat, incat nu isi permite sa accepte posibilitatea de a nu sti. Iar a nu sti este o binecuvantare. O binecuvantare care te poate elibera de obsesia excesiva pe care o ai asupra propriilor idei, convingeri si chiar credinte.

Citeste si:
Astrologie 27 februarie: Luna plină în Fecioară și Soarele în Pești...
Astrologie 27 februarie: Luna...

Atunci cand te identifici cu notiunile pe care mintea ta le accepta ca fiind adevarate, exista o mare tendinta de a-ti proteja propria cunoastere. Iar acest joc poate merge foarte departe. Mult prea departe. De multe ori, intr-o conversatie, chiar daca realizeaza ca este posibil sa nu aiba dreptate, o persoana continua sa isi protejeze punctul de vedere. De ce? Tocmai pentru a nu muri. A recunoaste ca te-ai inselat reflecta moartea egoului. Iar pentru cel ce se identifica total cu propria cunoastere, moartea egoului este o adevarata tragedie.

Atunci cand te identifici total cu punctul tau de vedere, esti complet atacabil, deoarece orice punct de vedere este relativ. Asadar, ori de cate ori te regasesti in ipostaza in care iti protejezi punctul de vedere, sa iti amintesti ca, in acele clipe, esti o entitate finita, care rataceste in labirintul egotic. Si, chiar acum, este posibil sa simti o usoara urma de disconfort...

Atasamentul fata de ceea ce crezi ca esti nu iti permite sa fii Ceea Ce Esti Cu Adevarat. Atasamentul fata de propria cunoastere nu iti permite sa transcenzi cunoasterea. Iar Ceea Ce Esti Tu Cu Adevarat nu poate fi cunoscut, vazut sau auzit. Cunoasterea are loc la nivel mental si se exprima prin forme de gand. Fie ca este inspiratie, fie ca este revelatie, fie ca este o sclipire, toate acestea, intr-un final, se manifesta prin ganduri.

Un gand este o entitate energetica, cu vibratie proprie. Chiar se poate masura. Deci, un gand este o forma. Orice forma este un element finit. Pentru ca forma sa fie delimitata, sunt necesare segmentele care o separa de o alta forma. Asadar, in concluzie, orice element fragmentat este un element finit.

Foto homepage: Cunoastere via Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri