, 24 Octombrie 2013 publicat în Lifestyle 150 share-uri

Ce vreme urata e afara! Ce urat imi sta cu rochia aceasta! Ce tunsoare nepotrivita am! Ce colegi insuportabili am! De cate ori aceste situatii nu ti-au influentat starea generala?

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro

Cum iti definesti tu starea de bine? Pentru noi este acea stare ce iti poate oferi cantitatea de energie necesara in fiecare zi pentru a fi multumit de tine. Cum iti poti da seama daca esti multumita de tine? Oh, doamne cate intrebari nu-i asa? Pai, omul are o gandire complexa fapt pentru care luam in considerare toate elementele posibile. Pentru a-ti da seama daca esti multumita de tine trebuie sa te gandesti la un singur lucru: te accepti asa cum esti fara nicio obiectie?

Starea de bine poate fi o chestiune de moment sau poate fi ceva pe timp indelungat, depinde doar de tine cum vrei sa o creionezi. Este important sa ne simtim bine in pielea noastra si sa ne simtim frumoase si admirate pentru ca avem nevoie de aceasta, sa ne simtim confortabile in actiunile noastre si sa nu fim presate de timp,de sef, de critici pentru ca toate acestea ne ofera garantia succesului uneori. Poate parea ceva greu de atins pentru ca realitatea vine insotita de multi alti factori. Toate acestea ne pot influenta starea de bine.

Iata cativa pasi pe care ii poti face in a-ti mentine o stare de bine generala pentru cat mai mult timp:

1. Fa-ti timp sa zambesti! Terapia prin ras a adus numeroase beneficii de-a lungul timpului. Avand o atitudine deschisa si zambitoare iti vei induce o astfel de stare chiar daca pe moment esti afectata de alte lucruri. Invata sa-ti educi corpul sa transmita starea de bine, relaxarea, voia buna si ii vei ajuta si pe ceilalti. O atitudine relaxata si vesela atrage dupa sine persoane cu aceleasi caracteristici.


2.
Fa vizite prietenilor si cauta sa purtati conversatii care nu au legatura directa cu viata voastra. Vorbiti despre evenimente mondene, despre pasiuni (ale voastre sau ale altora)…Ideea este sa socializati si sa va facilitati dezvoltarea. Prietenii nu sunt pe post de preot, medic, psiholog, mama, tata etc., ci sunt persoane alaturi de care descifram hatisurile vietii!

Foto: Shutterstock.com, prietene, prietenie

3. Cum stai la capitolul miscare? Cercetatorii au decsoperit ca un sprint de 30 de secunde in timpul unui mers pe jos de exemplu, te poate ajuta sa iti descarci energia negativa si sa gandesti mai pozitiv.

4. Savureaza un ceai de banane! Cam greu de procurat, nu-i asa? Si totusi nu e o gluma: cercetatorii din Taiwan sustin ca acest ceai contine o serie de substante ce maresc nivelul serotoninei- sau altfel spus, hormonul fericirii.

5. Cum stai cu banii? Nu te intreb ca sa te etichetez si sa spun ca oamenii mai putin bogati sunt mai fericiti, nu. Fa-ti timp sa realizezi un bun control al finantelor, pentru ca o astfel de monitorizare iti poate aduce o stare de siguranta, de control, de echilibru, o stare de bine in final.

6. Canta! Chiar daca nu ai voce nu te condamna nimeni. O astfel de activitate de ajuta sa scapi de stres.

Foto main: Depositphotos
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri