15 Octombrie 2013 publicat în Lifestyle 82 share-uri

Allan Pease, cea mai celebra conferinta - 'De ce barbatii nu asculta si femeile nu stiu sa se uite pe harta'?

Anecdota lui Pease – Plimbarea de duminica cu masina

<<Va duceti la o plimbare cu maisna duminica, aveti o femeie alaturi de voi si spuneti ca exista doua cuvinte care v-ar strica ziua. Ii dati o harta si intrebati: Unde mergem? Cam 20% dintre femei sunt excelente la a se orienta cu harta in mana, dar jumatate au dificultati, iar restul nici macar nu vor sa stie de ea! Daca ii dati unei femei o harta, care este primul lucru pe care il va face? O intoarce ca sa fie cu fata la directia in care mergeti. Apoi se uita in zare ca sa gaseasca un semn care sa semene cu ceva de pe harta. Apoi spune: Harta asta este ridicola.

Voi spuneti, nu, nu e! Si din clipa aceea, ziua dumneavoastra s-a terminat. Domnilor, va sugerez sa nu mai dati harti in mana femeilor care nu stiu sa se orienteze. Aceasta o sa va distruga vacanta in Europa, o sa va strice noaptea, puteti divorta din cazua hartii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Look-uri moderne pentru primăvară cu cea mai nouă colecție Levi’s Made & Crafted Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Barbara, jumatatea mea, conduce compania pe ambele continente. Noi locuim in UK jumatate din timp si in Australia. Eu nu pot face afaceri multitask ca ea, dar pot face cate un lucru pe rand si foarte bine. Dar ea nu poate parca masina. Dar nici nu-i pasa, nu e o problema. Prefera sa parcheze unde e loc si sa mearga pe jos daca e nevoie. Roaga straini sa parcheze masina unde e nevoie. Ea numeste asta ca fiind „descurcareata” >>.

Foto: Shutterstock.com; femeie, barbat

Deci… barbatii si femeile sunt foarte diferiti in gandire, asa explica Pease comportamentul genizat, in diverse situatii.

„Aptitudinea numarul 1 a femeilor de pretutindeni este aceea de a-si folosi tot creierul”, explica Allan Pease, in timp ce barbatii fac lucrurile pe rand si bine, iar in acelasi timp au mai dezvoltat simtul orientarii. „Barbatii, cand intra intr-o sala fara fersetre, stiu sa indice nordul. Majoritatea barbatilor stiu unde e nordul, femeilor le e greu. Majoritatea femeilor intampina dificultati”.

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Colecție cu cele mai frumoase rochii satinate care îți conferă un look elegant și feminin Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC

Cum nu prea imi place sa iau definitiile si lucrurile ca atare, si cum spuneam ca deja am rezerve in privinta a ceea ce spune Allan care imi este totusi simpatic, am decis sa testez putin teoria sa. Asa ca, le-am rugat pe fetele din birou sa identifice nordul. Rezultatul: Si-au asumat foarte serios taskul si in 10-15 secunde am stabilit de comun acord unde este nordul.

Apoi, am mers la colegii de la IT si i-am rugat acelasi lucru. :) Surpriza: primul lucru pe care il fac este acela de a glumi pe marginea subiectului – savuros momentul, de altfel, si apoi a urmat o invalmaseala de contradictii, fara un acord comun, clar. Experimentul meu nu este unul serios, dar totusi nu puteam sa iau ca atare tot ce spune un speacker motivational, oricat de mult succes ar avea el la nivel international. Trebuia probat. Pease poate fi contrazis. :)

Pease: ‚Creierul barbatilor este un mecanism foarte simplu’

Allan Pease afirma cu un dezvoltat simt al umorului: „Poate ca pentru femei va fi un soc ceea ce vreau sa spun acum, dar creierul barbatilor este un mecanism foarte simplu, in comparatie cu al vostru”. "Daca ne uitam pe scanari de creier, vedem cum ne comportam, mai ales in ceea ce priveste intuitia femeilor, un lucru ciudat ce exista de mii de ani".

Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție

Pease face o precizare importanta - faptul ca aceasta este o medie - „Puteti judeca singuri ce vi se potriveste in viata voastra”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri