Se intampla sa intre in viata noastra oameni al caror farmec se stinge, pe masura ce ne dam seama cine sunt ei cu adevarat. S-ar putea ca la inceput sa te atraga siguranta sa de sine, felul sau de a fi atat de sarmant te cucereste. Pare impecabil, ca intr-o reclama la detergent. Nu ai ce sa ii reprosezi si multumesti divinitatii ca ti-a scos in cale un asemenea om. Pe masura ce relatia se adanceste… ajungi sa descoperi si sa simti pe pielea ta, un adevar destul de crunt: Foarte probabil… esti in pat cu NARCISISTUL.

4. O alta tendinta comuna a personalitatilor narcisiste este aceea de a pune pe un piedestal pe anumiti oameni. Logica lor functioneaza astfel: „Daca gasesc pe cineva perfect pe care sa admir si de care sa fiu aproape, ceva din perfectiunea sa va trece catre mine, iar eu voi deveni perfect prin asociere”. De aceea, narcisistii au si tendinta de a idolatriza anumiti oameni.

5. Narcisistii au obsesia controlului. Nu suporta sa stea la mana preferintelor altor persoane, fiindca acest lucru le aminteste ca nu sunt complet independenti, ca trebuie uneori sa ceara ceea ce isi doresc si ca, mai rau, oamenii s-ar putea ca uneori sa nu prea fie dispusi „sa dea”.
 

Mai degrba decat sa isi exprime nevoile sau preferintele, ei adesea stabilesc evenimente si manevreaza oamenii, astfel incat totul sa se intample conform planului pe care si-l doresc. In forma extrema, narcisistul ajune sa se manifetse abuziv, chiar agresiv, pentru ca de fiecare data, totul trebuie sa se intample conform planului pe care el il are minte. In caz contrar, narcisistul trebuie sa isi recunoasca dependenta de straile si disponibilitatea celorlalti, ceea ce nu ii face deloc placere.

Pe scurt despre narcisist:

- Narcisistul are tendinta de a se considera superior fata de ceilalti si are o nevoie constanta de a fi adulat, de asemenea prezinta incapacitatea de a prezenta stari de empatie fata de ceilalti;
- Vrea cu orice pret sa devina important, faimos, de succes, se simte fascinant, frumos si demn de o iubire ideala;
- In numele sentimentului ca este special crede ca are tot meritul de a putea frecventa si de a putea fi inteles doar de catre acele persoane pe care el le considera speciale sau ca ar face parte din caste elevate;
- Cere sa fie admirat, dar el ii subestimeaza grosier pe ceilalti;
- Are asteptari foarte mari din partea celorlalti care trebui sa ii satisfaca in orice clipa necesitatile;
- Profita de ceilalti pentru a-si indeplini propriile scopuri;
- De foarte multe ori este invidios sau crede ca ceilalti il invidiaza;
- De foarte multe ori are un comportament arogant si pretentios.

Iti mai recomandam si:

Top 5 zodii narcisiste: barbati care iubesc fara sa fie iubiti

Facebook, raiul narcisistilor

Vampirul narcisist: Iubind un barbat care nu poate iubi decat iubindu-se

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri