Se intampla sa intre in viata noastra oameni al caror farmec se stinge, pe masura ce ne dam seama cine sunt ei cu adevarat. S-ar putea ca la inceput sa te atraga siguranta sa de sine, felul sau de a fi atat de sarmant te cucereste. Pare impecabil, ca intr-o reclama la detergent. Nu ai ce sa ii reprosezi si multumesti divinitatii ca ti-a scos in cale un asemenea om. Pe masura ce relatia se adanceste… ajungi sa descoperi si sa simti pe pielea ta, un adevar destul de crunt: Foarte probabil… esti in pat cu NARCISISTUL.

Alaturi de el esti imprefecta, alaturi de el pari sa iti pierzi identitatea, niciodata nu e bine ceea ce faci, niciodata nu te ridici la valoarea sa, iar emotiile tale nu prea mai conteaza. Narcisistii (indiferent de gen) sunt maestrii disimularii – in fata ta si a celorlalti vor sa apara perfecti si nu isi recunosc defectele. Perfectiunea care la inceput te vrajea, se transforma insa in unda de negativitate, fiindca ea ascunde atat de multa slabiciune. Vulnerabilitatea ascunsa a acestor oameni se va revarsa sub toate modurile posibile asupra ta, asupra relatiei voastre, asupra relatiei cu ceilalti oameni...

Cum ne protejam de narcisisti?

Ce este de facut? Cum ne protejam de narcisisti? In primul rand trebuie sa invatam sa ii recunoastem. Aceasta tipologie provoaca mult rau emotional prin comportament, prin atitudinea acestor oameni fata de viata si fata de cei din viata lor.

In termeni de specialitate ii spunem „Tulburare de personalitate narcisica”, iar aceasta se caracterizeaza prin tendinta persoanei de a-si supra-evalua importanta si prin nevoia sa constanta de admiratie, de aprobare. Nimeni din jurul sau nu se ridica la asteptari, el le stie pe toate si nu suporta sa fie contrazis.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Împreună în arte și simțiri

Aceste persoane se cred superioare fata de ceilalti si nu prea le pasa de sentimentele altora. Dar, sub aceasta masca a increderii exacerbate in propriul eu, se ascunde o stima de sine foarte fragila. De aceea persoanele cu tulburare de personalitate narcisica sunt foarte vulnerabili fata de orice urma de critica.

Foto: Shutterstock; cuplu

Viata alaturi de o persoana care prezinta aceste caracteristici poate deveni foarte dificila. Fiindca narcisistul are in general o atitudine destul de negativa cu privire la viata, nu suporta sa ii faci observatii, dar mai ales in ochii sai tu… nu vei fi suficient de bun sau de buna.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri